Διαιτησία: Τελικά, ποιος πρέπει να αποφασίσει για τον αρχιδιαιτητή; Η ΕΠΟ, ο Μπαλτάκος, η Λίγκα, οι πολλοί, ή η μειοψηφία;

Το σύνολο των ΜΜΕ παρουσιάζει «τελειωμένο» τον Κλάτενμπεργκ από την ΚΕΔ! Ισχύει όμως;

Κλάτενμπεργκ: Ο μη… αρεστός στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, Άγγλος δεν έχει φύγει ακόμα από την Ελλάδα!

«Τέλος ο Κλάτενμπεργκ» ήταν ο πιο… light τίτλος που έπαιξε την Πέμπτη (30/6) στο σύνολο των ΜΜΕ της χώρας, με αφορμή το δημοσίευμα από την Αίγυπτο.

Το Sportime επέλεξε να κρατήσει χαμηλά το θέμα, αφού ακόμα το τοπίο όσον αφορά την επόμενη μέρα του Κλάτενμπεργκ στην Ελλάδα δεν είναι ξεκάθαρο.

Ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ, ανέλαβε, όπως σωστά έγραψε το Sportime, το τμήμα ανάπτυξης – εκπαίδευσης των διαιτητών στην Αίγυπτο.

Όπως επίσης σωστά ξεκαθάρισε, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο και ο Κλάτενμπεργκ μπορεί να είναι και στις δύο Ομοσπονδίες, αφού δεν αναλαμβάνει αρχιδιαιτητής στην Αίγυπτο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναλάβει κιόλας αν τελικά αποτελέσει παρελθόν από την χώρα μας.

Το συμβόλαιο του λήγει στις 31/7. Ο Κλάτενμπεργκ έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Μπαλτάκο, αλλά ο τελευταίος το αποφεύγει. Δεν θέλει να βρεθεί με τον Άγγλο.

Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, έχει πει και διαρρέει, έχει ζητήσει λίστα με υποψήφιους αρχιδιαιτητές. Το σενάριο για χαμηλή πρόταση την οποία θα αρνούταν ο Κλάτενμπεργκ «κάηκε» επειδή το αποκάλυψε το Sportime.

Πλέον η απόφαση είναι ειλημμένη. Να μην γίνει καθόλου πρόταση ανανέωσης στον Κλάτενμπεργκ! Η ΕΠΟ δεν τον θέλει και πλέον δεν το κρύβει!

Κλάτενμπεργκ: To επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπαίνει στο «παιχνίδι»!

Το… μπαλάκι πλέον περνάει στην FIFA στην UEFA και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από την πρώτη… επίσκεψη Μαρινάκη στην ΕΠΟ, έγινε σαφές, ότι η Λίγκα επιθυμεί να γίνει ΑΜΕΣΑ η διαιτησία επαγγελματική και η ΕΠΟ να μην ασχολείται με τους διαιτητές.

Η πρώτη διαμάχη, αφού ο Μπαλτάκος είχε δηλώσει πριν την υποψηφιότητα Μαρινάκη, ότι επιθυμεί να επιστρέψει η διαιτησία στην ΕΠΟ. Το μεταφέρει και δημόσια στους προέδρους των ΕΠΣ, με τους οποίους επικοινωνεί, δείχνοντας διάθεση να λυθούν τα όποια προβλήματα. Με το πλέον μείζον, το θέμα των ποσοστών!

Η Λίγκα δια στόματος Μαρινάκη, θέλει η διαιτησία να γίνει επαγγελματική και όλα τα έξοδα να βαρύνουν τις ΠΑΕ. Σε απλά ελληνικά, η διαιτησία να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την ΕΠΟ.

Κάτι που βρίσκει σύμφωνη και την UEFA. Εκείνη άλλωστε «πήρε» από την ΕΠΟ την διαιτησία, όταν ήρθε στην Ελλάδα για να βάλει τάξη!

Αρκετές ομάδες, πλην του BIG 4, έχουν ζητήσει να έχουν λόγο στην επιλογή του αρχιδιαιτητή.

Τι θα γίνει στην περίπτωση που το θέμα Κλάτενμπεργκ τεθεί προς ψήφιση και η πλειοψηφία ταχθεί υπέρ της παραμονής του Άγγλου στην ΚΕΔ;

Αν η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League (ίσως και της Super League 2) ζητήσουν να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ, τι θα κάνει η ΕΠΟ;

Γιατί πλέον δεν θα μιλάμε για το BIG4 που κάποιοι μιλούν για κοινής αποδοχής. Μιλάμε για το σύνολο των ομάδων της Super League. Aν «μιλήσει» η πλειοψηφία με την οποία ίσως να ταυτίζονται και οι FIFA/UEFA, τότε τι θα κάνει η ΕΠΟ;

Θα πάει κόντρα στους πολλούς;

Εκεί θα πάει αλλού η κουβέντα!

Η ΕΠΟ θέλει να πάρει πίσω τη διαιτησία, αλλά ακόμα δεν την έχει!

Σε… αναμμένα κάρβουνα οι διαιτητές!

Αναστάτωση έχει προκληθεί και στις τάξεις των διαιτητών. Το αν θα μείνει ή όχι ο Κλάτενμπεργκ, αποτελεί πλέον το πρώτο θέμα συζήτησης. Υπάρχει και η εκκρεμότητα με τους πίνακες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime θα βγουν άμεσα.

Η πλειοψηφία των διαιτητών επιθυμεί την παραμονή του Κλάτενμπεργκ, ωστόσο υπάρχει και μια ισχυρή… μειοψηφία που δεν θέλει να συνεχίσει ο Άγγλος, ανάμεσα τους και δύο διεθνείς διαιτητές που δεν θα συμπεριληφθούν στη λίστα με τους επαγγελματίες ρέφερι και το γνωρίζουν! Ο ένας εξ αυτών αναμένεται να χάσει σύντομα και το σήμα της FIFA!