Κούγιας: «Η δικογραφία έχει στόχο τον Μαρινάκη, έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και οι Πιλάβιος, Πατέρας»

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε την κατάθεσή του στη «Δίκη των 28» ρίχνοντας… κεραυνούς κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου.

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε την κατάθεσή του στη «Δίκη των 28» ρίχνοντας… κεραυνούς κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου.

Τον χαρακτήρισε «άσχετο», λέγοντας πως «Αν του έδινες μια μπάλα θα την πήγαινε στο τμήμα για βόμβα» και κατέθεσε πως το θεωρεί υπαίτιο!

Αναφορά υπήρξε και στον Νικόλα Πατέρα, ενώ ο Αλέξης Κούγιας μίλησε και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Live η Δίκη των 28

Η κατάθεσή που έκανε ο Αλέξης Κούγιας:

«Τη συνάντηση με τον Πιλάβιο την έκανα με σκοπό να του ορμήξω, τον θεωρούσα υπαίτιο. Όταν όμως, είδα την δικογραφία του koriopolis άλλαξε η γνώμη μου για τον Πιλάβιο σαν άνθρωπο. Όλη αυτή η δικογραφία και αυτή και η προηγούμενη είχαν στόχο τον Μαρινάκη. Στην τιμή μου το λέω αυτό… 

Για μένα, από τα δεδομένα της δικογραφίας, έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και ο Πατέρας και ο Πιλάβιος, επειδή όμως, έγιναν εκπτώσεις ήταν μόνο ο Μαρινάκης. Επί εποχής Πιλάβιου και Πατέρα έγιναν ακραία πράγματα. Πριν από τον Μαρινάκη, έχουν γίνει τα ίδια πράγματα επί χρόνια. Αυτό το συνεργείο ήταν επί χρόνια.

Μετά τη καταδίκη Κουρτάκη και των στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά για δυσφήμηση εις βάρος του Πάνου Καμμένου, με πήρε τηλέφωνο ο Κουρτάκης και μου είπε ότι με θέλει. Μου έκανε εντύπωση που ο Κουρτάκης με ήθελε για δικηγόρο του. Ο Κουρτάκης είναι αδελφικός φίλος με τον Μαρινάκη. Επειδή ήμουν δικηγόρος με Κουρτάκη, ήρθα κοντά με Μαρινάκη. Πραγματικά απέκτησα διαφορετική άποψη με αυτή που είχα από πριν για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Η επιλογή Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ έγινε επειδή ήταν άσχετος με το ποδόσφαιρο. Αν του έδινες μια μπάλα θα την πήγαινε στο τμήμα για βόμβα.

Ο Γκαγκάτσης τα ξέρει όλα, μπορούσε μέσω Κουρίδη να περάσει όποιον κανονισμό ήθελε. Έγινε συναλλαγή, ο Γκαγκάτσης δέχθηκε να παραιτηθεί και σε αντάλλαγμα Μητρόπουλος και Θανάσης Κανελλόπουλος άλλαξαν τις καταθέσεις τους και αθωώθηκε, Όμως, το κουμάντο στην ΕΠΟ τότε έκαναν ο Τσακογιάννης και ο Μπέος».