Μητσοτάκης μετά την υπογραφή του μνημονίου: «Να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο» (vid)


Μιχάλης Γκιουλένογλου

Μητσοτάκης μετά την υπογραφή του μνημονίου: «Να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο» (vid)


Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο υπογράφηκε. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Και να συζητούν για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Πήραμε την πολιτική απόφαση να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο. Ζητάμε τη βοήθειά σας γι αυτό το σκοπό. Θέλουμε να πετύχουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Live η συνάντηση Μητσοτάκη-FIFA-UEFA (vids)

Και συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο αγαπητά σπορ στην Ελλάδα και το προϊόν αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που θέλουμε. Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία, η οποία δείχνει την πρόθεσή μας να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσεφερίν επεσήμανε: «Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα βρει τη λύση από μόνο του. Χωρίς βοήθεια. Αυτή η συμφωνία δε σημαίνει την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά τη θέλησή της για να βοηθήσει.

Έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά τοπ χώρα, όπως ήταν το 2004».

Ο θρίαμβος της Πορτογαλίας έφερε την παρέμβαση του πρωθυπουργού: «Ήταν, αλλά δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο ποδόσφαιρο για την αυτοϊασή του, αλλά με κατεύθυνση και καθοδήγηση. Πιστεύω πως η συμφωνία θα γίνει αποδεκτή. Εφόσον θέλουμε το ποδόσφαιρο να αυτοϊαθεί. Ήδη τον τελευταίο μήνα έχουμε δει πρόοδο στη συμπεριφορά όλων».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Sportime Extras