ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιαλ 2022: Μια διοργάνωση με πολλές απουσίες

Μουντιαλ 2022: Θρυλικές ομάδες, αστραφτεροί παικταράδες και εμβληματικές μορφές που δεν θα βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ
Μουντιαλ 2022: Μια διοργάνωση με πολλές απουσίες

Μουντιαλ 2022: Όσο να πείτε, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει αρκετές απουσίες. Γεγονός που του αφαιρεί κάποια από τη λάμψη του.

Σουβλάκι χωρίς γύρο, Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα ή κουραμπιέδες, πίτσα χωρίς τυρί. Κάπως έτσι φαντάζει το FIFA World Cup του Κατάρ. Γιατί; Διότι πολλοί από τους αστραφτερούς αστέρες του ποδοσφαίρου, θρυλικές ομάδες και μορφές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το Μουντιάλ, δεν θα βρεθούν σ’αυτό.

Από την τριάδα Σαλάχ- Μανέ – Φιρμίνο, μέχρι την Εθνική Ιταλίας, το Sportime Kids σας παρουσιάζει τους μεγάλους απόντες της διοργάνωσης.

Μουντιαλ 2022: Η «πόρτα» στον Χάαλαντ

Αν τον έλεγαν «Χααλαντίνιο», «Χααλάντεθ» ή «Χααλαντάο», τότε σίγουρα θα αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όχι μια φορά, αλλά κάθε τέσσερα χρόνια θα ήταν εκεί. Ωστόσο, η ατυχία που είχε ο Ερλινγκ Χάαλαντ να γεννηθεί στη Νορβηγία, μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ, όσο παικταράς κι αν είναι.

Οι Σκανδιναβοί δεν κατάφεραν να προκριθούν στα τελικά της διοργάνωσης του Κατάρ και ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, ένας εκ των TOP-5 ποδοσφαιρικών αστέρων στον πλανήτη, δεν θα μπορέσει να λάμψει σ’αυτή. Μήπως να το… σκεφτεί ο ίδιος, αλλά και ο πατέρας του και να πολιτογραφηθεί Αγγλος ή Γερμανός; Καλά ντε, μην φωνάζετε! Μια σκέψη κάναμε…

Τριπλή πίκρα

Δεν μας έφτανε που η Αίγυπτος δεν είχε προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ και δεν θα βλέπαμε τον Μοχάμεντ Σαλάχ να μαγεύει με την μπάλα. Παράλληλα, ήρθε και ο αποκλεισμός – σοκ του Ρομπέρτο Φιρμίνο από την αποστολή που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της Βραζιλίας.

Ο Τίτε άφησε εκτός το «Νο9» της Λίβερπουλ – τον καλύτερο παίκτη των «reds» φέτος που έχουν βρει και υποψήφιο αγοραστή – για να επιλέξει τον 25χρονο φορ της Φλαμένγκο, Πέδρο (59 εμφανίσεις, 29 γκολ και 10 ασίστ). Επιλογή που σίγουρα θα στοιχίσει στα ματς που η μπάλα θα «καίει». Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Το κακό τρίτωσε με τον τραυματισμό του Μανέ, ο οποίος θα χάσει κι εκείνος τη διοργάνωση. Τεράστια πίκρα.

Ρεσιτάλ Ατυχίας

Το 2014, είδε από τον καναπέ λόγω τραυματισμού την εθνική Γερμανίας να σηκώνει το Παγκόσμιο. Το 2016, τραυματίστηκε ξανά λίγο πριν το EURO. Το 2018 έπαιξε, αλλά τα πάντσερ αποκλείστηκαν από τους ομίλους του Μουντιάλ.

Το 2021 ξανά τραυματίας και έχασε ένα ακόμα EURO. Με όλα αυτά που του έχουν συμβεί, σιγά μην πήγαινε στο Κατάρ ο Μάρκο Ρόις, ο οποίος υπέστη ξανά τραυματισμό λίγο πριν από τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Αν δεν σε θέλει…

Το κέντρι είναι «γυμνό»

Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Φοφανά, Γκεντουζί, Ραμπιό και Βερετού. Βρε, μήπως κάποιοι λείπουν; Φυσικά! Πολ Πογκμπά και Ενγκολό Καντέ δεν θα δώσουν το «παρών» στο Κατάρ λόγω των δύο σοβαρών τους τραυματισμών. Το «μηχανάκι» των «τρικολόρ» και ο απρόβλεπτος Πογκμπά είναι δύο πολύ σημαντικά γρανάζια που αφαιρούνται από τη μηχανή του Ντιντιέ Ντεσάν.

Ιδιαίτερα ο μέσος της Τσέλσι, όταν είναι στη μέρα του παίρνει… εργολαβία όλο το κέντρο. Μεγάλη η πρόκληση για τους Γάλλους, ώστε να καλύψουν το κενό του και μεγαλύτερη απογοήτευση για μας που δεν θα δούμε το γελαστό παιδί να οργώνει τα γήπεδα.

Μουντιαλ 2022: Η Πρωταθλήτρια από τον καναπέ…

Μα είναι δυνατόν να μην είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης παρούσα στο Μουντιάλ και να μην ακουστεί για δεύτερο σερί τουρνουά ο ιταλικός εθνικός ύμνος; Θα μας πείτε, έτσι όπως τα έκαναν οι Ιταλοί, καλά να πάθουν. Ωστόσο, αν το δει πιο ρομαντικά κανείς θα διαπιστώσει ότι η «σκουάντρα ατζούρα» έχει συνδέσει το όνομά της με την εν λόγω διοργάνωση.

Εξάλλου δεν λαμβάνει μέρος για δεύτερι σερί φορά σ’αυτήν, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της. Το νέο αίμα του ιταλικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να περιμένει τέσσερα χρόνια για να βιώσει συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ οι φίλοι της Εθνικής Ιταλίας θα το παρακολουθήσουν με σαφώς λιγότερο ενδιαφέρον.

https://www.youtube.com/watch?v=6kXVHyU3Uyw&ab_channel=FIFAWORLDCUPQatar2022

O μεγάλος «βίκινγκ»

Κατά δήλωση του ιδίου, σαν κι εκείνον δεν υπήρξε παίκτης στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ναι, οι τολμηρές και γεμάτες ναρκισσισμό δηλώσεις του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα μας λείψουν. Στα 41 του χρόνια, ο «Ιμπρα» θα μπορούσε να αγωνιστεί στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από 16 χρόνια (που ήσουν Ζλάταν το 2010 και το 2014, οέο;).

Η ατυχία του 2018 δεν τον άφησε να γευτεί τη χαρά της συμμετοχής στην απόλυτη ποδοσφαιρική γιορτή και ο αποκλεισμός των Σουηδών με εκείνον να παίζει μόλις λίγα λεπτά, τον καταδικάζει να δει από την τηλεόραση το Μουντιάλ. Μια προσωπικότητα που σίγουρα θα θέλαμε να αποχαιρετήσουμε με κάθε επισημότητα στο Κατάρ.

Πολεμιστές και μπαλαδόροι

Πέραν της Ιταλίας, υπάρχουν δύο ομάδες, οι οποίες σίγουρα θα λείψουν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτές δεν είναι άλλες από τις Χιλή και Κολομβία. Οι κάτοχοι των Κόπα Αμέρικα του 2015 και του 2016, αλλά και η ομάδα – έκπληξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014) δεν κατάφεραν να περάσουν τα προκριματικά στη Λατινική Αμερική.

Αντ’αυτού είδαν το Εκουαδόρ με το Περού να παίρνουν το εισιτήριο για το Κατάρ. Μιλάμε για παίκτες – πολεμιστές (Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες), αλλά και μπαλαδόρους (Χάμες Ροντρίγκες) που δεν θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν για ακόμα μια φορά τον θαυμασμό των ποδοσφαιρόφιλων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μουντιαλ 2022: Μια διοργάνωση με πολλές απουσίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.