ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιαλ 2022: Ο Μέμο Οτσόα είναι ένα μείγμα Νόιερ, Κασίγιας και Μπουφόν

Μουντιαλ 2022: Η μεταμόρφωση στα Παγκόσμια Κύπελλα, ο μύθος με τα έξι δάκτυλα και το ιστορικό πέναλτι κόντρα στον Λεβαντόφσκι
Μουντιαλ 2022: Ο Μέμο Οτσόα είναι ένα μείγμα Νόιερ, Κασίγιας και Μπουφόν

Μουντιαλ 2022: Τον Γκιγέρμο Οτσόα τον γνωρίσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και από τότε, μας εκπλήσσει σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είναι ο τύπος που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι από την Ευρώπη περιμένουν καρτερικά τετραετίες για να δουν. Ο Γκιγέρμο – για τους Μεξικανούς, Μέμο – Οτσόα είναι ο ορισμός της περίπτωσης που κολλάει τέλεια με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Του πηγαίνει η διοργάνωση και εκείνος φροντίζει να μας το υπενθυμίζει με εκπληκτικές παρουσίες. Όπως εκείνη κόντρα στην οικοδέσποινα Βραζιλία το 2014 ή στη Γερμανία το 2018 ή με πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στην Πολωνία στο FIFA World Cup του Κατάρ.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκίνησε ως αστικός μύθος και τείνει να γίνει πραγματικότητα. Ο Γκιγέρμο Οτσόα είναι ένας τερματοφύλακας του «7» που σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταμορφώνεται πλήρως. Ο τερματοφύλακας του Μεξικού, όταν παίζει σε Μουντιάλ είναι λες και έχει τη σιγουριά του Κασίγιας, τα ρεφλέξ του Νόιερ και τις τοποθετήσεις του Μπουφόν.

Ωστόσο, αυτός ο μύθος δεν είναι ο μοναδικός για τον Μέμο Οτσόα.

Μουντιαλ 2022 – Οτσόα: O μύθος με τα έξι δάκτυλα

Ένα μπλογκ από το μακρινό 2010 από Άγγλο δημοσιογράφο είχε αναφέρει, χωρίς καμία επιστημονική απόδειξη, ότι ο Οτσόα είχε έξι δάκτυλα στο δεξί του χέρι και ότι φορούσε ειδικό γάντι σχεδιασμένο από πασίγνωστη αθλητική εταιρία ένδυσης ποστάροντας και μια φωτογραφία που απεικόνιζε ακριβώς αυτό.

Μέχρι και το Pro, το διάσημο βιντεοπαιχνίδι ποδοσφαίρου είχε τον Οτσόα ως… εξαδάκτυλο.

Από τότε και για μια τετραετία, ο Μεξικανός επιδόθηκε σε έναν αγώνα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Ότι δεν έχει έξι δάκτυλα. Μια φήμη που συν τοις άλλοις του χάλασε μεταγραφή στην Premier League, στη Φούλαμ συγκεκριμένα.

Διότι τα έξι δάκτυλα θεωρούνται ως… αθέμιτος ανταγωνισμός σύμφωνα με τους κανονισμούς της FA και έτσι οι κότατζερς, πιστεύοντας τα όσα λέγονταν, δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω. Κι αυτό τον οδήγησε αρχικά στη Ligue 1 και εν συνεχεία στη LaLiga (Μάλαγα, Γρανάδα). Χωρίς βέβαια να κάνει μεγάλη καριέρα σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Μόνο στην αγαπημένη του Αμέρικα πρόκοψε.

Η μεταμόρφωση με το Μεξικό

Αντίθετα, εδώ και πέντε Μουντιάλ (τρία ως βασικός), ο Μεξικανός πορτιέρε υψώνει ένα τεράστιο τείχος μπροστά στην εστία του που τις περισσότερες φορές φαντάζει απαράβατο.

Απέναντι στην Πολωνία, έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας από τη χώρα της τεκίλας που αποκρούει πέναλτι μετά το 1966! Όχι άσχημα για έναν τερματοφύλακα, ο οποίος δεν έκανε ποτέ το level up στο ευρωπαϊκό συλλογικό στερέωμα.

Δεν πειράζει βέβαια. Μερικά πράγματα, είναι καλό να μένουν ως έχουν. Κι αυτή η μαγεία της μεταμόρφωσης που έχει ο Μέμο, αποτελεί στοιχείο της γοητείας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μουντιαλ 2022: Ο Μέμο Οτσόα είναι ένα μείγμα Νόιερ, Κασίγιας και Μπουφόν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.