Ως αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Μουντιάλ, περιέγραψε αυτό που έδειξε το με το μεσαίο δάχτυλο ο Άγγλος τραγουδιστής

Ένα άβολο λεπτό. Μια άβολη στιγμή και εξίσου κακόγουστη έμπνευση ενός μεγάλου σταρ. Με διαφορά η πιο… ενδιαφέρουσα στιγμή της τελετής έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν η κίνηση του Ρόμπι Γουίλιαμς να να δείξει το μεσαία του δάκτυλο, ενώ τραγουδούσε.

Ο Άγγλος σταρ έδινε show μπροστά σε 80.000 θεατές στο Λουζνίκι, αλλά και σε όλο τον κόσμο σε live μετάδοση και τρόπος που αντέδρασε όταν η κάμερα του έκανε κοντινό πλάνο προκάλεσε εντύπωση και ερωτηματικά σε όλους.

Μια εβδομάδα μετά ο Γουίλιαμς εξήγησε το λόγο της χειρονομίας: «Ένιωσα μεγάλη πίεση, γιατί έμενε ένα ακόμα λεπτό και δεν ήξερα τι να κάνω σε μισό λεπτό. Οπότε έκανα την αντίστροφη μέτρηση για ένα λεπτό».

«Δεν με εμπιστεύομαι. Δεν ξέρω τι να κάνω σε κάθε περίπτωση. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Αυτό που είχα στο μυαλό μου, είναι να τραγουδήσω σωστά και να μην πέσω. Δεν σκεφτόμουν κάτι, είναι σαν να υπάρχει ένα φράγμα μεταξύ του εαυτού μου και της λογικής. Κάτι συνέβη και πέντε λεπτά μετά είπα: Το έκανα όντως; Ναι, το έκανα».