Ευχαριστίες στον Πούτιν και στην «φιλόξενη Ρωσία» περιλάμβαναν οι δηλώσεις του προέδρου της FIFA στα πλαίσια του τελικού του Μουντιάλ

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο επί δικής του προεδρίας στην FIFA θεωρεί πως όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αλλά ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Πριν από μερικά χρόνια, είχα δηλώσει ότι αυτό το Μουντιάλ θα είναι το καλύτερο της Ιστορίας. Σήμερα, μπορώ να επαναδιατυπώσω την άποψη μου, λέγοντας πως πρόκειται για την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών» είπε ο Πρόεδρος της ΦΙΦΑ,  κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο «Λουζνίκι», στα πλαίσια του τελικού ανάμεσα στην Γαλλία και την Κροατία.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει προσωπικά τον Βλάντιμιρ Πούτιν και να εκθειάσει την πρόοδο της Ρωσίας ως χώρα.

«Η Ρωσία έχει αλλάξει, έχει γίνει μια πραγματική χώρα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο με το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο», υποστήριξε.

«Αυτό που έχει αλλάξει, είναι η αντίληψη για την Ρωσία. Περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες, στην Μόσχα αλλά και σε όλες τις πόλεις υποδοχής, έχουν συνειδητοποιήσει ότι έφτασαν σε μια όμορφη και φιλόξενη χώρα, σε μια χώρα έτοιμη να δείξει στον κόσμο ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε».