Στη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Χάνει έδαφος η υποψηφιότητα του Μαρόκου για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026. Η χώρα της βόρειας Αφρικής, έχει σαν αντίπαλο την κοινή υποψηφιότητα των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού στην ψηφοφορία της 13ης Ιουνίου.

Στην τελευταία επιθεώρηση της αρμόδιας επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, το «Μαρόκο 2026» βαθμολογήθηκε με 2.7 στα πέντε, παρουσιάζοντας τρία πεδία «υψηλού κινδύνου», τη στιγμή που η άλλη υποψηφιότητα πήρε τέσσερα αστέρια.

Όπως σημειώθηκε στην έκθεση της Fifa, εννέα από τα 14 γήπεδα ακόμα δεν έχουν κατασκευαστεί, ενώ στα άλλα πέντε, απαιτείται σημαντική ανακαίνιση.

Επίσης, μόνο δύο από τα γήπεδα θεωρήθηκαν να παρέχουν «επαρκή επίπεδα διαμονής», ενώ πολλά κενά εντοπίστηκαν και στο θέμα των μεταφορών.

Ωστόσο, οι παράγοντες της Fifa έλαβαν εγγυήσεις από την κυβέρνηση της χώρας για την πρόοδο των έργων, καθώς στοχεύει να δαπανήσει σχεδόν 16 δις δολ.

Το Μαρόκο έχει προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν (1994, 1998, 2006, 2010) να αναλάβει τη διοργάνωση ενός Μουντιάλ.