Ο Μπενίτεθ μιλάει για Παναθηναϊκό και εφ' όλης της ύλης
Ο Ράφα Μπενίτεθ ανοίγει τα χαρτιά του για τον Παναθηναϊκό, σχολιάζοντας παράλληλα Serie A, Ίντερ, Νάπολι και τη συνέχεια.
Ο Ράφα Μπενίτεθ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι όσα είδαμε φέτος αποτελούν μόνο την αρχή της προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε εφ’ όλης της ύλης...
Στάθηκε στη δουλειά που γίνεται στους «πράσινους», υπογραμμίζοντας πως η ομάδα κατάφερε να φτάσει στα playoffs που οδηγούν στην Ευρώπη, στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στους «16» του Europa League μετά από 16 χρόνια. Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα θετικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να αποτελεί το ταβάνι, καθώς στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση την επόμενη σεζόν.
Παράλληλα, ο Μπενίτεθ αναφέρθηκε και στη Serie A, επισημαίνοντας ότι η Ίντερείναι η καλύτερη ομάδα φέτος. Έκανε λόγο για μια ξεκάθαρη εικόνα υπεροχής, τονίζοντας πως η διαφορά των εννέα βαθμών από τη δεύτερη θέση δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ποια ομάδα ξεχώρισε. Όπως ανέφερε, από την αρχή της σεζόν η Ίντερ και η Νάπολι θεωρούνταν τα φαβορί.
Για τη Νάπολι στάθηκε κυρίως στους τραυματισμούς, σημειώνοντας ότι επηρέασαν σημαντικά την πορεία της ομάδας. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως βασικοί παίκτες δεν αγωνίστηκαν όσο θα μπορούσαν, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα της. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι προτιμά να δίνει έμφαση σε όσους τα κατάφεραν, αντί να μένει σε υποθετικά σενάρια.
Ο έμπειρος προπονητής έκανε αναφορά και στον Κρίστιαν Κίβου, τον οποίο γνωρίζει από τη συνεργασία τους στο παρελθόν, επισημαίνοντας ότι ήδη από τότε είχε τακτική ωριμότητα και σήμερα δείχνει πως μπορεί να διαχειριστεί απαιτητικές καταστάσεις. Παράλληλα στάθηκε και στη διοίκηση της Ίντερ, τονίζοντας τη σημασία της σωστής διαχείρισης.
Κλείνοντας, ο Μπενίτεθ αναφέρθηκε και στη νοοτροπία που απαιτείται μετά την κατάκτηση ενός τίτλου, σημειώνοντας πως η ικανοποίηση κρατά λίγο και η σκέψη μεταφέρεται άμεσα στην επόμενη σεζόν.
