ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Γιοβάνοβιτς ήταν η ιδανική επιλογή, όχι για όσα έκανε όταν ήταν στον Παναθηναϊκό, αλλά για όσα δεν έκανε όταν έφυγε!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαίρει της καθολικής αποδοχής των Ελλήνων φιλάθλων και δικαίως. Οχι (μόνο) για όσα έκανε στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως για όσα μπορούσε να κάνει και δεν έκανε όταν έφυγε!
O Γιοβάνοβιτς ήταν η ιδανική επιλογή, όχι για όσα έκανε όταν ήταν στον Παναθηναϊκό, αλλά για όσα δεν έκανε όταν έφυγε!

«Αγιογραφίες» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την στιγμή που έγινε γνωστό οτι αναλαμβάνει την Εθνική Ελλάδας. Με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και μετά από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, θα μπορούσε να γίνει μέχρι και αρχηγός κόμματος!

Οι λόγοι που χαίρει της καθολικής αποδοχής των Ελλήνων και αξιολογείται ως η πιο ποδοσφαιρικά ορθή επιλογή, πολλοί, γνωστοί, έχουν γραφτεί. Περιττό λοιπόν. Μπορεί ως προπονητής του Παναθηναϊκού να μην κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα, αλλά και η Εθνική δεν πάει να σηκώσει κανένα EURO. Για να φτάσουμε εκεί – στην κούπα – πρέπει πρώτα να πάμε κάποια στιγμή σε μια τελική φάση διοργάνωσης.

Μπορεί για αντικαστάτης του Ντεσάν στους «τρικολόρ» να μην κάνει. Για τη θέση του Πογιέτ κάνει, φτάνει και περρισεύει και ο… μισός Γιοβάνοβιτς. Οπως εύστοχα αναφέρθηκε, η Εθνική δεν κάνει μεταγραφές, οπότε πρόβλημα με Γιοβάνοβιτς δεν θα υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα τα έχει. Τρόπους, ποδοσφαιριστές, γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

Ωστόσο αυτό που δεν έχει αναφερθεί είναι το εξής και ίσως και το πιο σημαντικό. Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας για όσα έκανε στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως για όσα θα μπορούσε αλλά δεν έκανε όταν έφυγε από το «τριφύλλι».

Όταν ξαφνικά ο Αλαφούζος αποφάσισε να βαφτίσει προπονητή τον Τερίμ διώχνοντας τον Γιοβάνοβιτς ανήμερα Χριστουγέννων. Ο Σέρβος είχε 1.000 λόγους να εξωτερικεύσει και να επικοινωνήσει την πικρία του για την στάση που κράτησε απέναντι του η διοίκηση, αλλά δεν έκανε το παραμικρό. Σεβάστηκε τον σύλλογο και τον εαυτό του.

Η στάση του που δεν ήταν και κανένας παναθηναϊκάρας από την κοιλιά της μάνας του, έδειξε έναν άνθρωπο με ήθος και αρχές που αν και μπορούσε και είχε και τα δίκια του και το έρισμα στον κόσμο, επέλεξε να μην πει το παραμικρό, να μην δημιουργήσει πρόβλημα στον Παναθηναϊκό και να πάει σπίτι του, αφήνοντας τον χρόνο να μιλήσει για εκείνον.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Γιοβάνοβιτς ήταν η ιδανική επιλογή, όχι για όσα έκανε όταν ήταν στον Παναθηναϊκό, αλλά για όσα δεν έκανε όταν έφυγε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!