×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο κορονοϊός ρίχνει «βόμβα» στις μεταγραφές!


    Μαρία Καλτσίδη

Ο κορονοϊός ρίχνει «βόμβα» στις μεταγραφές!


Ο κορονοϊός έχει θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρο τον πλανήτη και όπως όλα δείχνουν ο συναγερμός θα λήξει σε λίγους μήνες, όταν το ποδόσφαιρο θα βρίσκεται κοντά στο άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου.

Με σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να είναι στον αέρα, όπως γίνεται αντιληπτό η οικονομική ζημία είναι τεράστια, για συλλόγους, ομοσπονδίες, χορηγούς και αυτό θα επηρεάσει και τις μεταγραφές του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρόταση του Κούγια για τη Super League: Πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

Ακριβείς προβλέψεις φυσικά δεν μπορούν να γίνουν, ωστόσο όλοι οι ειδικοί συμφωνούν σε ένα πράγμα: οι τιμές των μεταγραφών θα κάνουν… βουτιά. Με τα διαθέσιμα χρήματα των συλλόγων να μειώνονται, οι τιμές εκκίνησης της μεταγραφικής περιόδου θα είναι πολύ χαμηλότερες και πιο… γήινες.

Τα τελευταία χρόνια ένας επιθετικός υψηλού επιπέδου μπορεί να αξίζει μεταξύ 80 και 150 εκατομμυρίων ευρώ (π.χ. Ικάρντι, Λουκάκου, Γκριζμάν, Ζοάο Φέλιξ) όμως το προσεχές καλοκαίρι τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά αφού θα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να δώσει τόσα χρήματα.

Οι μάνατζερ και οι αθλητικοί διευθυντές ήδη κάνουν λόγο για 20-25% μείωση στην αξιολόγηση των μεταγραφών. Σε κάθε περίπτωση, ο κορονοϊός ρίχνει «βόμβα» στο ποδόσφαιρο και αυτό θα γίνει αντιληπτό τους επόμενους μήνες.