ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Mπαλτάκος είναι σίγουρα πρόεδρος της ΕΠΟ; 0/20 στις ερωτήσεις που του έκανε η ΝΙΚΗ

Ούτε μία, έτσι για το ονόρε, από τις ερωτήσεις που έκανε η ΝΙΚΗ στη Βουλή δεν μπόρεσε να απαντήσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος.
O Mπαλτάκος είναι σίγουρα πρόεδρος της ΕΠΟ; 0/20 στις ερωτήσεις που του έκανε η ΝΙΚΗ

Είναι να μην αναρωτιέσαι αν ο Παναγιώτης Μπαλτάκος είναι πρόεδρος της ΕΠΟ; Μάλλον η λογική του «ό,τι δηλώνεις είσαι» επικρατεί στην περίπτωσή του, παρά η ουσία. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το ότι από τις 20 ερωτήσεις που του έγιναν από το βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέας της ΝΙΚΗΣ δεν μπόρεσε (ή δεν ήθελε) να απαντήσει σε καμία…

Πήγε με το… βιολί του στη Βουλή ο -δεν ακούω και δεν βλέπω- Παναγιώτης Μπαλτάκος! Δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα καίρια ερωτήματα που του έκανε (μόνο) η ΝΙΚΗ! Τελικά θα σπάσει κανείς «αβγά» ή θα περάσει ένα αθλητικός Νόμος, μέχρι τον επόμενο που θα έρθει προς διαβούλευση, επειδή ο προηγούμενος έκανε πιο μεγάλη την τρύπα στο νερό;
Από την αρμόδια Επιτροπή πέρασε αρχικά το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο, με παρόντες τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον ομόλογο του στη Super League, Μηνά Λυσάνδρου. Αντί των εκπροσώπων των πέντε μεγάλων ΠΑΕ που ζήτησε το κόμμα ΝΙΚΗ, αλλά και του εκπροσώπου της διαιτησίας (Σταύρος Μάνταλος).

Ο Μπαλτάκος έβαλε το… πολιτικό του κοστούμι και ενώπιων της επιτροπής και το έπαιξε… Κινέζος, αόματος και κουφός. Μόνο βιολί ή ακορντεόν δεν έπαιξε για να μαζέψει και κανένα… ψιλό! Η ΝΙΚΗ έθεσε καίρια ερωτήματα που «καίνε» στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, αλλά φοβήθηκε μην… καεί και δεν απάντησε σε κανένα. «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν γνωρίζω, δεν απαντώ», ο Μπαλτάκος!

Θλιβερό, αλλά και πασιφανές πως ο Μπαλτάκος εκτός από ευχολόγια και ανακοινώσεις που… καταδικάζουν δεν έδειξε καμία διάθεση για… πρόληψη! Θλιβερή επίσης η ταύτιση που είχαν με τον ίδιο, τα περισσότερα κόμματα και ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να σπάσουν αβγά. Γνωρίζουν, αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη ρίζα του προβλήματος. Προσπαθούν με ασπιρίνες να νικήσουν τον καρκίνο και πάλι θα την πληρώσει ο…. άμαχος πληθυσμός.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω gov.gr και κάμερες υψηλής ευκρίνειας! Παρηγοριά στο άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ούτε καν ανακουφιστικά μέτρα για να μην πονάει ο «ασθενής» που αργοπεθαίνει.

Ούτε το ηλεκτρονικό, ούτε το ψηφιακό, ούτε το χάρτινο εισιτήριο αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Ας εξηγήσει κάποιος στους… εξωγήινους (γιατί μόνο αυτοί δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο γήπεδο), ότι αφενός τους νεκρούς τους κλαίμε εκτός γηπέδων (και τις περισσότερες φορές μακριά από αυτά και μέρες που δεν υπάρχουν αγώνες) και αφετέρου οι λίγοι που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα (αφού οι πολλοί τους οποίους επικαλέστηκε ο κ. Χρυσοχοϊδης για να πάνε με τα παιδιά τους στα γήπεδα μόλις ανοίξουν) δεν μπαίνουν με εισιτήριο και αρκετοί δεν πάνε καν στο γήπεδο!

Ευτυχώς που θα μπουν νέες κάμερες (οι όποιες υπήρχαν και στο προηγούμενο νομοσχέδιο) υψηλότερης ευκρίνειας. Πλέον το HD έχει ξεπεραστεί. 4Κ και μόλις έρθει και το 8Κ, εδώ θα είναι κάποιοι… καρεκλοκένταυροι για να παρουσιάσουν μια νέα version του παλιού, του ανεφάρμοστου και χωρίς πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, νομοσχεδίου, που θα περάσει σε λίγες μέρες από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Με εξαίρεση τις to the point ερωτήσεις που υπέβαλε η ΝΙΚΗ, οι υπόλοιποι βουλευτές πέρασαν και δεν ακούμπησαν το πρόβλημα, γιατί είπαμε κάνει τζιζ.

Ο/20 ο Μπαλτάκος στις ερωτήσεις του Βορύλλα

Από τον Μπαλτάκο θα περίμενε κανείς να κάνει την… έκπληξη και να είναι πιο ειλικρινής, είτε να έχει πιο σωστή πληροφόρηση, για να δώσει έστω μια πειστική απάντηση σε μια έστω ερώτηση από τις πολλές που του έκανε ο Βουλευτής του Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας. 0/20 το σκορ του Μπαλτάκου. Ο τελευταίος παράγοντας στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας σε ομάδα του Γ’ Τοπικού, μια θα την απαντούσε.

Και επειδή και οι τυφλοί έχουν δει στο ποδόσφαιρο, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Μπαλτάκος είναι τόσο ανεπαρκής, έχει μαύρα μεσάνυχτα και… κοιμάται στα χαμομήλια. Το «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν γνωρίζω», ήταν η πιο safe επιλογή, αφού την στιγμή που του έγιναν οι ερωτήσεις, δεν είχε καμία βοήθεια. Ούτε του κοινού (του), ούτε του τηλεφώνου!

Εκατομμυριούχος στις ερωτήσεις των υπολοίπων χωρίς να χρησιμοποιήσει ή να χρειαστεί την παραμικρή βοήθεια, αφού όλες ήταν περί ανέμων και υδάτων. Ούτε χαρτάκι ο ίδιος να είχε δώσει.

Μία από τα ίδια και ο Μηνάς Λυσάνδρου

Ο δε Μηνάς Λυσάνδρου, ως πρόεδρος της Super League ευγενέστατος, αλλά χωρίς ατζέντα και στο ίδιο mood με τον προλαλήσαντα που όπως είπαμε είχε καταπιεί τη γλώσσα του: «Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα βίας». Ατάκα που θυμίζει τις ανακοινώσεις που βγάζουν οι ΠΑΕ που καταδικάζουν γεγονότα και καλούν την δικαιοσύνη να διαλευκάνει, αλλά οι ίδιες προκαλούν! Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού μάλλον μπερδεύεται. Δεν αποτελεί το… σκονάκι στη λύση του προβλήματος, αλλά κομμάτι του.

Και όταν το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα και πετάει το μπαλάκι στους φορείς, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα προς τους φορείς ότι το μπαλάκι είναι πλέον καυτή πατάτα που δεν θέλει να την ακουμπήσει κανείς.

Προς ολοταχώς λοιπόν για ένα αθλητικό Νομοσχέδιο, χωρίς την παραμικρή διάθεση για λύσεις. Πάλι θα την πληρώσει ο… άμαχος πληθυσμός. Όποιος περιμένει να σπάσουν αβγά και να φάει ομελέτα, ας βολευτεί με… γλαρόσουπα.

Τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ποτέ

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η ΝΙΚΗ, δια στόματος Ανδρέα Βορύλλα και ο Μπαλτάκος δεν απάντησε σε κανένα (αν όντως θέλει απαντήσεις σε ΟΛΑ, ας επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του Sportime. Γνωρίζουμε ότι το μνημονεύει συχνά – πυκνά στους διαδρόμους της ΕΠΟ):

  • Γνωρίζετε αν διαιτητής έπεσε θύμα εμπρηστικής επίθεσης και χρειάστηκε να ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου για να μπορεί να αναπνεύσει μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική, η παρέμβαση της οποίας ευτυχώς ήταν έγκαιρη και δεν θρηνήσαμε θύματα;
  • Γνωρίζετε αν έριξαν δύο φορές μολότοφ σε πολυκατοικία που μένει διαιτητής, με αποτέλεσμα ακόμα και οι ένοικοι να του ζητήσουν να μετακομίσει γιατί κινδύνευαν και οι ίδιοι;
  • Γνωρίζετε αν έχει κλαπεί μοτοσυκλέτα και έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές το αυτοκίνητο παράγοντα της διαιτησίας, ως αντίποινα για συγκεκριμένο ορισμό;
  • Μήπως θυμάστε το συμβάν με διαιτητή Super League που χτυπήθηκε με σφυρί στο κεφάλι;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Mπαλτάκος είναι σίγουρα πρόεδρος της ΕΠΟ; 0/20 στις ερωτήσεις που του έκανε η ΝΙΚΗ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!