ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός και ο προπονητής που θα «τελειώσει» τη συζήτηση – Οι δυσκολίες για Μπλαν που είναι 1ος στόχος, ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Καμπιάσο

Το λάθος με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κάρλος Κορμπεράν ήταν χοντρό. Ο επόμενος προπονητής πρέπει να κόψει την κουβέντα.
Ο Ολυμπιακός και ο προπονητής που θα «τελειώσει» τη συζήτηση – Οι δυσκολίες για Μπλαν που είναι 1ος στόχος, ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Καμπιάσο

Ο Ολυμπιακός είναι σε αναζήτηση προπονητή μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Κάρλος Κορμπεράν. Πολλά τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι, προσπάθεια για ένα ισχυρό όνομα όπως οι Μπλαν και Μπίλιτς και οι πιο βατές επιλογές των Τσάμπι Αλόνσο και Καμπιάσο.

Η ανάγκη είναι ξεκάθαρη. Προπονητής που θα «τελειώσει» τη συζήτηση. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Μα φυσικά ένα όνομα σαν τον Μπλαν, ή τον Μπίλιτς. Αλήθεια. αν ο Ολυμπιακός τα είχε βρει με τον Μπίλιτς και δεν έπαιρνε τον Κορμπεράν μπορεί να μην είχαμε αυτή τη συζήτηση απόψε. Άλλο κεφάλαιο αυτό. Τέτοιο προπονητή έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πειραιά.

Η συζήτηση με κάποιον από τους δύο προαναφερθέντες θα τελειώσει. Ο κόσμος θα κάνει υπομονή, μιας και θα γνωρίζει πως μια ισχυρό προσωπικότητα και ένα καλό βιογραφικό και τους παίκτες που έχουν έρθει, θα φέρει αποτέλεσμα. Από την άλλη, και οι ίδιοι οι παίκτες ξέροντας πως θα υπάρχει ένας προπονητής που θα «πατάει» καλά στα πόδια του στην ομάδα, θα έχουν και διαφορετική εικόνα.

Δυσκολίες ο Ολυμπιακός για να «κλείσει» το μεγάλο όνομα – Πόθος ο Μπλαν

Και το ερώτημα είναι άλλο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να προσεγγίζει έναν από αυτούς. Είναι δύσκολες περιπτώσεις. Ο Λοράν Μπλαν έχει σαφή προτίμηση να γυρίσει στη Γαλλία. Η Λυών είναι συνεχώς στο κατόπι του και τον πιέζει για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει το «χαρτί» Κριστιάν Καρεμπέ για την περίπτωσή του.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός πιέζει. Και μάλιστα πολύ. Θέλει τον Γάλλο τεχνικό, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο άνθρωπος που έχει προβάδισμα αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον σε ότι έχει κάνει να με τις προπονήσεις της διοίκησης. Αυτόν θέλουν, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν μόνο σε ένα ταμπλό.

Από εκεί και πέρα η δυσκολία του Σλάβεν Μπίλιτς αρχικά ήταν το ότι ήθελε «τα κλειδιά του μαγαζιού» συνολικά. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα, συν ένα ακριβό συμβόλαιο. Αυτός ο όρος δεν πρόκειται να βγει από τα «θέλω» του Κροάτη τεχνικού.

Ενδεχομένως ο Κίκε Σετιέν να ήταν μια πιο προσιτή περίπτωση. Είχε κάνει θετική εντύπωση στους ανθρώπους του Ολυμπιακού από τη δουλειά του στην Μπέτις, όταν είχε παίξει ο Ολυμπιακός με την Μπέτις πριν 4 χρόνια. Εκεί, ο σύνδεσμος θα μπορούσε να είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Οι περιπτώσεις των Εστέμπαν Καμπιάσο και Τσάμπι Αλόνσο δεν είναι επίσης μακριά από την πραγματικότητα. Ο πρώτος έχει κρατήσει επαφές με την ομάδα, όλα αυτά τα χρόνια. Τον έχουν σε εκτίμηση στην ομάδα του Πειραιά και δεν θα έλεγαν όχι στο να του δώσουν την ευκαιρία. Απλώς, έχει έλλειψη εμπειρίας ο Αργεντινός. Σαν προσωπικότητα βέβαια και σαν γνώστης της κατάστασης, δεν το συζητάμε καν.

Κρατήστε και το όνομα του Τσάμπι Αλόνσο. Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Καμπιάσο βέβαια. Δεν έχει εμπειρία, αλλά από παραστάσεις, προσωπικότητα και πρωταθλητισμό άλλο τίποτε. Δεν είναι ο Τσάμπι Αλόνσο, ούτε ο Καμπιάσο προπονητές που θα «τελειώσουν» τη συζήτηση για τον πάγκο εύκολα. Δεν είναι όμως και περιπτώσεις… Κάρλος Κορμπεράν.

Οι ανακοινώσεις, πάντως, δεν θα αργήσουν. Και τα ονόματα είναι πολλά, πέρα από όσα συζητήσαμε…

Αθλητικές ειδήσεις

Πως να θέλει κάποιος να πάρει τη θέση του Κορμπεράν;

Χάθηκε ο Ολυμπιακός από τη βαθμολογία της Super League

Ψάχνεται ο Πασχαλάκης με την Ειρήνη Παπαδοπούλου!

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

ΣΧΟΛΙΑ