ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός μια ανάσα από τον Σεντρίκ Μπακαμπού

Νέο μπαμ ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του φορ της Μαρσέιγ.
Ο Ολυμπιακός μια ανάσα από τον Σεντρίκ Μπακαμπού

Συνεχίζει τον μεταγραφικό «πυροβολισμό» ο Ολυμπιακός, καθώς δεν σταματά  στον Χάμες Ροντρίγκες. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι κοντά σε νέο «μπαμ», αυτή τη φορά αποκτώντας τον Σεντρίκ Μπακαμπού που μένει ελεύθερος από τη Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε σκοπό να αποκτήσει κι άλλον φορ, όμως όπως όλα δείχνουν θα το κάνει, καθώς προέκυψε αυτή η πολύ καλή περίπτωση και δεν θέλει να τη χάσει.

Ο 31χρονος, έχει καταγωγή από το Κονγκό, όμως διαθέτει γαλλικό διαβατήριο. Άλλωστε έχει αγωνιστεί με τις «μικρές» Εθνικές της Γαλλίας, ενώ από το 2015 φόρεσε την φανέλα της ομάδας των Ανδρών του Κονγκό.

Ο Μπακαμπού έχει εμπειρία από αρκετά πρωταθλήματα, καθώς έχει αγωνιστεί στο γαλλικό (με Σοσό και Μαρσέιγ), στο τουρκικό (με Φενέρμπαχτσε) στο ισπανικό (με Βιγιαρεάλ) ακόμη και στο κινέζικο (με την Beijing Guoan).

Να σημειώσουμε ότι σε 363 συμμετοχές έχει πετύχει 151 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, με τα 47 εξ αυτών να τα έχει πετύχει στη Βιγιαρεάλ σε 105 συμμετοχές. Τις περισσότερος τις έχει «γράψει» στη Σοσέ με 107 μετρώντας 21 τέρματα, ενώ στην Κίνα είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο καθώς σε 87 αγώνες βρήκε δίχτυα 58 φορές.

Έχει ύψος 1,82 και το συμβόλαιό του με τους Μαρσεγέζους έληγε 2024 (αν και πήγε στο Βελντρόμ τον περασμένο Ιανουάριο), όμως αναμένεται να μείνει ελεύθερος. Ο Ολυμπιακός δεν πιέζεται χρονικά, καθώς αν έμπειρος φορ αποχωρήσει από τη γαλλική ομάδα τότε οι πρωταθλητές μπορούν να τον υπογράψουν ακόμη και στο τέλος του μήνα.

Αυτό αναμένεται να γίνει και η μεταγραφή να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί πως και ο Μπακαμπού είναι πελάτης της μανατζερικής εταιρίας Stellar. Πρόκειται για το γραφείο που μεσολάβησε για τη μεταγραφή του Μπιέλ στον Ολυμπιακό από την Κοπεγχάγη αλλά και των Χέντερσον, Νιακατέ, Ρίτσαρντς και Γκιμπς-Γουάιτ (deal plus 30 εκατομμυρίων λιρών από τη Γουλβς) στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

https://youtu.be/sk8p3Tt3KA0

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Πως η Ευρώπη φρενάρει το ολικό λίφτινγκ!

Παναθηναϊκός: Πως η Ευρώπη φρενάρει το ολικό λίφτινγκ!

Στην ευρωπαϊκή λίστα μπορεί να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές. Όχι παραπάνω.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός – ΑΕΛ Novibet 3-0: Ήταν μέχρι να μπει το πρώτο!

Λεβαδειακός – ΑΕΛ Novibet 3-0: Ήταν μέχρι να μπει το πρώτο!

Ο Λεβαδειακός δυσκολεύτηκε μέχρι να βάλει το πρώτο γκολ κόντρα στην ΑΕΛ. Μετά όλα πήραν το δρόμο τους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η πρόταση για να… φύγει ο (κάθε) Τζαβέλλας!

Παναθηναϊκός: Η πρόταση για να… φύγει ο (κάθε) Τζαβέλλας!

Η πρόταση που έκανε ο Παναθηναϊκός στον Τζαβέλλα την οποία δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: Φεύγουν πέντε, θα έρθουν άλλοι τόσοι!

ΑΕΛ: Φεύγουν πέντε, θα έρθουν άλλοι τόσοι!

Οι αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΛ που θα γίνουν τον Ιανουάριο. Και θα είναι αρκετές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O Μπερνάρ και ο Λεβαδειακός που άλλαξε «πίστα»!

O Μπερνάρ και ο Λεβαδειακός που άλλαξε «πίστα»!

Kαι μόνο η… εμπλοκή Λεβαδειακού στα σενάρια επιστροφής του Μπερνάρ στην Ελλάδα αρκεί!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Δεν πωλείται μόνο ο Ντραγκόφσκι!

Παναθηναϊκός: Δεν πωλείται μόνο ο Ντραγκόφσκι!

Πωλητήριο και σε άλλον ποδοσφαιριστή του έχει βάλει, πλην του Ντραγκόφσκι ο Παναθηναϊκός!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στο Κορωπί ο Αλαφούζος – Το μήνυμα που (δεν) πέρασε!

Στο Κορωπί ο Αλαφούζος – Το μήνυμα που (δεν) πέρασε!

Η μεταμεσονύκτια επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο Κορωπί και η κουβέντα μόνο με τον Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το… τεχνολογικό ποδοσφαιρικό θαύμα της Χαλκιδικής: Ο Άκανθος Ιερισσού, το Sui και το ρομπότ-μασκότ που έγινε viral

Το… τεχνολογικό ποδοσφαιρικό θαύμα της Χαλκιδικής: Ο Άκανθος Ιερισσού, το Sui και το ρομπότ-μασκότ που έγινε viral

Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική ιστορία γεννιέται στη Χαλκιδική, εκεί όπου ο Ακάνθιος Ιερισσού συνδυάζει ποδόσφαιρο και τεχνολογία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Εξαφανίστηκε ξανά!

Άρης: Εξαφανίστηκε ξανά!

O Σίστο εξαφανίστηκε για... δεύτερη φορά. Ο Δανός τελειώνει και η... ΑΕΛ που ψάχνει εξτρέμ ενδιαφέρεται.

Ποδόσφαιρο