Ο Τάκης Οικονομόπουλος έφυγε από τη ζωή – Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Το «πουλί» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Τάκης Οικονομόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.
Έγραψε τη δική του ιστορία στα γήπεδα. Άφησε το στίγμα του. Σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή. Ο Τάκης Οικονομόπουλος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες. Ο Παναθηναϊκός και η Εθνική Ελλάδας αποτέλεσαν για χρόνια το δεύτερο σπίτι του.
Τον τελευταίο καιρό έδινε τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και βύθισε έτσι στο πένθος όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε ηλικία 82 ετών ο Τάκης Οικονομόπουλος «έφυγε». Νοσηλευόταν εδώ και μέρες στον Ερυθρό Σταυρό με εγκεφαλικό. Τη Δευτέρα (10/2) άφησε την τελευταία του πνοή.
Από την Καλλιθέα ξεκίνησε και πήγε στη συνέχεια στον Απόλλωνα Σμύρνης και στην Προοδευτική. Από εκεί τον πήρε ο Παναθηναϊκός και τον είχε στο δυναμικό του για 13 χρόνια. Μεταξύ άλλων κατάφερε με τους πράσινους» να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 1.088 λεπτά, ενώ έπαιξε και στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» το 1971 απέναντι στην υπερδύναμη της εποχής, τον Άγιαξ.
Με τους «πράσινους» κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, ενώ πέρα από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, έπαιξε και στο Διηπειρωτικό Κύπελλο.
Με το εθνόσημο αγωνίστηκε από το 1965 έως το 1974. Συνολικά έπαιξε σε 25 ματς και κατά κοινή ομολογία είναι από τους 2-3 καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες της ιστορίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.