Εισήγηση-σοκ για το ματς της περσινής σεζόν (12/11/17) που ήταν ύποπτο προς χειραγώγηση και υπό διερεύνηση

Εισήγηση-σοκ πραγματοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, όσον αφορά το ματς της περσινής σεζόν του ΟΦΗ κόντρα στον Αιγινιακό (12/11/17) που ήταν ύποπτο προς χειραγώγηση και υπό διερεύνηση.

Το ερευνητικό τμήμα της ερευνητικής επιτροπής εισηγείται τον υποβιβασμό του ΟΦΗ στην κατώτερη κατηγορία, καθώς διαπίστωσε ότι τέλεσε το αδίκημα της δωροδοκίας στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αιγινιακό την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Το ματς έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017 και ο ΟΦΗ επικράτησε 6-0, αφού προηγήθηκε 4-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΟΦΗ κλήθηκε σε απολογία από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, με πολύ βαρύ κατηγορητήριο που ισοδυναμεί με εξόντωση αν υπάρξει μετουσίωσή του στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές.

Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος συμφώνησε με το Γιάννη Νιώπα πρόεδρο του Αιγινιακού και μέσω αυτού με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου να χάσει ο Αιγινιακός το παιχνίδι με διαφορά μεγαλύτερη των τριών τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο.

Σκοπός της συμφωνίας ήταν η αποκομιδή οφέλους από το στοίχημα και αντίστοιχα του βαθμολογικού οφέλους για τον ΟΦΗ.

Το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας, εισηγείται για τον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό τις παρακάτω ποινές:

1. Υποβιβασμού.

2. Αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να μετέχει.

3. Πρόστιμο 3.150.000 ευρώ.

Η ερευνήτρια εισηγείται ακόμη την επιβολή ποινών:

Στον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο και το μέλος του εμπορικού τμήματος Γιώργο Πηρουνάκη την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ στον καθένα.

Ανάλογη ποινή εισηγείται για τον πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου.