ΟΦΗ: 31 χρόνια από την κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου (vid)

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Ιουνίου του 1989, όταν ο ΟΦΗ κατάφερε να κατακτήσει το Βαλκανικό Κύπελλο νικώντας στις Σέρρες τη Ραντνίσκι Νις,  με σκορ 3-1. Οι Κρητικοί κατέβηκαν στον τελικό με αρκετές ελλείψεις,  αφού ο Βέρα και ο Ίσις  βρισκόντουσαν στη Χιλή,  ο Γρηγόρης Τσινός στην Αυστραλία και οι Πέτρος Μαρινάκης και Κώστας Χανιωτάκης ήταν...

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Ιουνίου του 1989, όταν ο ΟΦΗ κατάφερε να κατακτήσει το Βαλκανικό Κύπελλο νικώντας στις Σέρρες τη Ραντνίσκι Νις,  με σκορ 3-1.

Οι Κρητικοί κατέβηκαν στον τελικό με αρκετές ελλείψεις,  αφού ο Βέρα και ο Ίσις  βρισκόντουσαν στη Χιλή,  ο Γρηγόρης Τσινός στην Αυστραλία και οι Πέτρος Μαρινάκης και Κώστας Χανιωτάκης ήταν τραυματίες.

Το γήπεδο ήταν γεμάτο αφού 5.000 ευρώ πήγαν να δουν τον ΟΦΗ,  να αντιμετωπίζει μία πολύ ισχυρή Γιουγκοσλαβική ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ραντνίσκι Νις ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση,  καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί στο 40′  με τον Βιένιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σίμος: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι»

Ο ΟΦΗ μπήκε όμως πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος,  στο 53ο λεπτό ισοφάρισε με  κεφάλια του Κώστα Μπατσινίλα.  Η ανατροπή ήρθε στο 70′  όταν ο Γιώργος Βλαστός από κοντά  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-1.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90ο λεπτό,  Όταν ο Νίκκι Παπαβασιλείου, από πλάγια θέση έκανε το τελικό 3-1.

ΟΦΗ: Χοσάδας, Βάβουλας, Γκουλής, Πατμετζής, Ανδριανίδης, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Βλαστός, Τσίμπος, Μπατσινίλας (86΄ Ν. Παπαβασιλείου), Νίκος Νόμπλιας, Μαρινάκης, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.

Ραντνίσκι Νις: Πέτιτς, Μιλόσεβιτς, Μομτσίλοβιτς, Κουσμάνοβιτς, Άντιτς, Μ. Μανουέλοβιτς, (86΄ Ραντοσάβλιεβιτς), Άλεξιτς, Βιένιτς, Λούκιτς (74΄ Σβέτιτς).

Δυστυχώς δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από εκείνη τη χρονιά, ωστόσο την επόμενη ο ΟΦΗ αντιμετώπισε στα ημιτελικά της διοργάνωσης την Ίντερ Σιμπίου, από την οποία και τελικώς αποκλείστηκε.