Ο Χάιμε Βέρα και ο Αλεχάντρο Ίσις παρουσιάστηκαν επίσημα ως οι νέοι προπονητές του ΟΦΗ και είχαν πολλά και ενδιαφέροντα να πουν. Το ίδιο και ο Γιάννης Σαμαράς.

Ο Χάιμε Βέρα και ο Αλεχάντρο Ίσις παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι για σκληρή δουλειά. Και έτοιμοι να αλλάξουν την πορεία του ΟΦΗ.

«Ξέρω πολύ καλά την ιστορία του ΟΦΗ, περιμένω να πάμε πολύ καλά. Γνωρίζουμε ότι ο ΟΦΗ δεν είναι καλά, θέλει δουλειά και για αυτό ήρθαμε με τον… Αλέκο (σ.σ.: τον Αλεχάντρο Ίσις). Για τον κόσμο, γιατί η καρδιά μας είναι εδώ. Πρόεδρε ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγγνώμη αλλά σε έναν μήνα θα μιλάω πιο καλά ελληνικά όμως μιλάω καλύτερα μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο Βέρα προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει και μπόλικο χιούμορ.

Και συνέχισε: «Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, μας έφερε ο Γιάννης που μας ξέρει καλά. Όμως δεν είναι μόνο η φιλία αλλά η δουλειά. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, θα το κάνουμε με αγάπη και καρδιά.

Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων και όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε την ομάδα από εκεί που είναι για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Θα παλέψουμε πολύ με τα παιδιά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα είμαι εκεί μέσα για τους παίκτες, τον κόσμο.

Μόνο όταν έχουμε την μπάλα, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Αν παίζουμε καλύτερα από την άλλη ομάδα, μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Εμένα μου αρέσει όπως έπαιζα εγώ ως παίκτης, να παίζω καλή μπάλα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου».

Ισις: «Όταν είμαστε εδώ, νιώθουμε σαν το σπίτι μας»

Ο άμεσος συνεργάτης του Βέρα, ο Αλεχάντρο Ίσις θέλησε να τονίσει το δέσιμο που έχει, τόσο ο ίδιος και ο συμπατριώτης του με τους κρητικούς: «Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, μας έφερε ο Γιάννης που μας ξέρει καλά. Όμως δεν είναι μόνο η φιλία αλλά η δουλειά.

Γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, θα το κάνουμε με αγάπη και καρδιά. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων και όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε την ομάδα από εκεί που είναι για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Θα παλέψουμε πολύ με τα παιδιά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Πρώτα πρέπει να μιλήσουμε με τα παιδιά και μετά θα μπορούμε να σας απαντήσουμε για το τι πρέπει να γίνει».

Παράλληλα αναφέρθηκε σε όσα πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα: «Είχα δει τον ΟΦΗ αλλά όχι τόσο πολύ. Έμαθα ότι η ομάδα έχει βελτίωση, κόντρα στον Ατρόμητο έκανε ένα από τα καλύτερα δεύτερα ημίχρονα. Οπωσδήποτε θέλει δουλειά, δεν είναι σωστό να πω τώρα δημόσια τι πρέπει να αλλάξει. Θα μιλήσουμε με τα παιδιά.

Πάντα όταν είμαστε εδώ, νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Για αυτόν τον λόγο, όταν έγινε η πρόταση δεν το σκεφτήκαμε πολύ και ήρθαμε αμέσως. Ο Χάιμε έχει μια κόρη που γεννήθηκε εδώ και εγώ έχω τρία παιδιά που επίσης γεννήθηκαν εδώ».

Σαμαράς: «Έλληνες παίκτες δεν υπάρχουν έξω»

Τον λόγο πήρε και ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «Ομίλου», Γιάννης Σαμάρας. Υπογράμμισε τις δυσκολίες που συνάντησε για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και ήταν απόλυτος πως εκτός από τους Γιαννούλη και Γιακουμάκη δεν υπήρχαν άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, για τους οποίους ενδιαφέρθηκε ο ΟΦΗ

«Καλωσορίζω τον Χάιμε και τον Αλεσάντρο. Δεν ήταν στο πλάνο, γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα και όσα συνέβησαν μετά το ματς με τον Παναιτωλικό. Τα παιδιά ήταν ήδη στην ομάδα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα σε ένα deal, ήταν το ιδανικό και οι ιδανικοί άνθρωποι και προπονητές για να αναλάβουν την ομάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία», επεσήμανε ο Σαμαράς.

Και πρόσθεσε: «Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι δύσκολες έως πολύ δύσκολες. Τον Γενάρη η αγορά είναι λίγο περίεργη και το καταλαβαίνουμε όλοι. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για την ομάδα γιατί είχαμε ένα θέμα επειδή καταλαβαίνετε ότι δεν ήθελε να έρθει κανένας γιατί όλοι βλέπουν μια ομάδα που είναι τελευταία. Ναι μεν υπάρχει ένα πρότζεκτ που προσπαθούμε να το σηκώσουμε στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα θα έρθουν από το καλοκαίρι και μετά.

Προσπαθούμε να πείσουμε για το πρότζεκτ από την στιγμή που η ποδοσφαιρική αγορά δεν έχει εμπιστοσύνη στην μη ποδοσφαιρική αγορά που λέγεται Ελλάδα. Έρχεται ο Σακόρ για παράδειγμα και αναρωτιέται τι θα κερδίσω περισσότερο στην Ελλάδα από ότι να πάει σε άλλες χώρες που θα έχει ποδοσφαιρική ανάπτυξη. Είναι δύσκολο να μας πιστέψουν ως ποδοσφαιρική αγορά.

Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπάρχει το προφίλ του Γιώργου που ανοίγουμε σωστές πόρτες, εγώ εργαζόμουν στο σκάουτινγκ και μας εμπιστεύονται. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Γενικά υπάρχουν δυσκολίες, το γνωρίζαμε από τον Οκτώβριο. Έχει γίνει μια μικρή αρχή και πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό που θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να πιστέψουν το προφίλ μας και να μας πιστέψουν ως ομάδα».

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο από την Κρήτη.

Στην απομάκρυνση Παπαδόπουλου και τη συνεργασία με Βέρα – Ίσις: «Το πρώτο που σκέφτηκα είναι να μην χάσουμε το μυαλό μας. Δεν μιλήσαμε με κανέναν άλλον προπονητή και δεν θα ερχόταν κανένας για το επόμενο τρίμηνο. Μας ήρθε ως δώρο η δική τους παρουσία. Ο Γιώργος μιλούσε για τρεις μέρες με τους ανθρώπους της ομάδας, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να έρθουν τέσσερα άτομα».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Κάτω το κεφάλι και δουλειά, δουλειά για να σηκώσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να πάει. Οι περισσότεροι παίκτες που παίζουν έξω είναι Έλληνες και για πολλά χρόνια προπονούσα ελληνόπουλα. Είμαι από τους φαν του Έλληνα παίκτη.

Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν Έλληνες που θέλουμε να έρθουν στην ομάδα. Την τελευταία 10ετια ασχολούμαι με τα Ελληνόπουλα. Είδατε προχθές τον Ρισβάνη. Έλληνες παίκτες δεν υπάρχουν έξω. Βλέπετε τις ομάδες όπου παίζουν 2/11 στους Έλληνες. Δεν υπήρχαν Έλληνες, αν υπήρχαν θα τους φέρναμε όπως φέραμε τον Γιαννούλη και τον Γιακουμάκη. Μεσοεπιθετικά ποιοι Έλληνες θα έρθουν;»

Για το σκάουτινγκ: «Εμείς θέλουμε να σηκώσουμε την ποιότητα, Η ποιότητα θα έρθει μετά από 2-3 χρόνια. Ήδη έχουμε προετοιμαστεί και από το καλοκαίρι θα πάμε στο επόμενο επίπεδο. Να ετοιμάσουμε παίκτες από την Κρήτη όπως κάναμε παλιότερα. Στόχος μας είναι να γυρίσουμε ξανά στα αποτελέσματα των ακαδημιών όταν βγάζαμε παιδιά όπως Μαχλάς, Δερμιτζάκης, Σταυρακάκης και για εμένα αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά το σκάουτινγκ που είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Θέλει χρόνο, εμείς θα πάμε να φέρουμε ότι καλύτερο που είναι κοντά στην δική μας νοοτροπία. Όλο αυτό είναι απαξιωμένο όμως θέλει χρόνο. Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω είναι το ποδοσφαιρικό. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, το στυλ παιχνιδιού. Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που βλέπω, να μπορούν να διαχειριστούν πράγματα στη νοοτροπία. Εκπαιδεύω πάνω σε αυτό το πράγμα.  Δεν σε πάει το συναίσθημα μόνο, θα πρέπει να έχεις υπομονή και γνώση».