Το μήνυμα της ΠΑΕ στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης (24/5) και το κάλεσμα συσπείρωσης προς τον κόσμο του Ηρακλείου

Σε διαδικασία προγραμματισμού βρίσκεται ο ΟΦΗ, με το ενδιαφέρον της διοίκησης να επικεντρώνεται στο οικονομικό ζήτημα. Οι Κρητικοί χρειάζονται την στήριξη του κόσμου τους ενόψει της επιστροφής στη Super League και ουσιαστικά έστειλαν μήνυμα συσπείρωσης σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν το πρωί της Πέμπτης (24/5).

Τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΟΦΗ, ανέλυσαν τα χρήματα που έχουν δοθεί για να υπάρξει μια ισορροπία, αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν στο άμεσο μέλλον ώστε αυτό να διατηρηθεί. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Αλετράς ήταν αυτός που έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και κάλεσε τον κόσμο του Ηρακλείου να βοηθήσει όσο μπορεί, κυρίως μέσω της αγοράς εισιτηρίων διαρκείας που κυκλοφόρησαν για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλετράς:

«Αφορμή για τη συνάντηση αυτή είναι η κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας. Θέλουμε να πούμε κάποια πράγματα για την απόφαση μας να κυκλοφορήσουν νωρίς, όπως επίσης να κάνουμε κάποιες αναφορές για όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Έχουν γίνει πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα, με πολύ μεγάλη προσπάθεια και η ομάδα έχει μπει σε μια τάξη, σε ότι αφορά τις εκκρεμότητες που υπήρχαν. Τόσο με το ελληνικό δημόσιο, όσο και με πρώην ποδοσφαιριστές, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ίσως δε φανταζόμαστε. Έχουν τακτοποιηθεί ή έχουν διακανονιστεί οι υποθέσεις αυτές και έχουν αποφύγει ποινές με πολλά χρήματα που έχουν δοθεί για αυτό το σκοπό.

Μέχρι τις 30 του μήνα, λείπουν λίγα χρήματα για να κλείσουν οι προσφυγές ή συμβιβασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί. Υπάρχει μια τάξη λοιπόν και αυτό δε θέλουμε να το χάσουμε. Δεν το αξίζουν οι ποδοσφαιριστές που ανέβασαν την ομάδα, να φύγουν για διακοπές χωρίς χρήματα και με παράπονο. Αν δεν είχαμε δώσει κάποια σημαντικά ποσά σε άλλες υποχρεώσεις, δε θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Ήταν πολλές υποχρεώσεις και βοήθησαν πολλοί άνθρωποι. Είναι μέτοχοι ή δυνητικά μέτοχοι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα πιστοποιηθεί ή ακόμη και φίλαθλοι της ομάδας, που μα διευκόλυναν σε δύσκολες στιγμές.

Υπάρχει και ο φίλαθλος κόσμος που βοήθησε από την πλευρά του. Αυτή η συσπείρωση μας έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όμως η προσπάθεια συνεχίζεται και δεν περισσεύει κανείς. Η βοήθεια όλων πρέπει να έχει αντίκρισμα και αυτός είναι ο λόγος που τα διαρκείας βγήκαν νωρίς. Το ποσό που θα εισπραχθεί είναι πολύ σημαντικό, γιατί ουσιαστικά είναι μια νεκρή περίοδος σε επίπεδο εισπράξεων.

Ζητάμε τη βοήθεια όλων. Φτάσαμε στο τέλος της σεζόν και νιώθουμε χαρά, ανακούφιση και υποχρέωση για την επόμενη μέρα. Δεν πανηγυρίζουμε τρελά γιατί είμαστε ΟΦΗ. Ο φυλακισμένος δεν πρέπει να πανηγυρίζει. Συνεχίζουμε τη δουλειά, γιατί οι απαιτήσεις που έρχονται είναι μεγαλύτερες. Δουλεύουμε σκληρά σε όλα τα επίπεδα, για να είμαστε έτοιμοι ενόψει της νέας σεζόν.

Θέλω να κάνω όμως μια σημαντική διευκρίνιση. Μην θεωρηθεί ότι περιμένουμε για άλλη μια φορά από τον κόσμο για να συγκεντρωθούν χρήματα, απλά θα είναι μια συμβολή και αυτή. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μας περιμένει πολύ δουλειά».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και υπεύθυνος αγωνιστικού σχεδιασμού Κώστας Καζανάκης επισήμανε:

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, γιατί με κόπο η ομάδα έφτασε εκεί που αξίζει. Ευχαριστούμε τα παιδιά που ανέλαβαν από τη διοίκηση πρωτοδικείου ακόμη, γιατί πέρασαν πολλά και ήταν μια κρίσιμη περίοδο. Πρέπει να τους γράψει η ιστορία. Αγωνιστικά, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ υπερέβαλλαν εαυτούς. Φτάσαμε εδώ που είμαστε και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μετόχους, για όσα έχουν προσφέρει.

Από κει και πέρα, για μένα προσωπικά είναι μια δύσκολη περίοδος, με πολύ φασαρία και αρκετά… αγκάθια. Ο ΟΦΗ δε μπορεί να ζητιανεύει κάθε μέρα για να πληρώνει. Σε αυτό θα παίξουν ρόλο οι φίλαθλοι. Για μένα είναι πρωτόγνωρο, μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και να μη γεμίζει το γήπεδο. Η φωνή, ο παλμός, αλλά και η οικονομική συνδρομή είναι απαραίτητη. Δεν πρέπει κανένας ποδοσφαιριστής να φύγει με άδεια τσέπη και οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι για να είναι ευχαριστημένοι.

Έχουμε τις επιθυμίες του Νίκου Παπαδόπουλου σχετικά με τις ανανεώσεις και αν μπορούμε θα προσπαθήσουμε να μην του χαλάσουμε χατίρι. Το καλάθι όμως θα το κρεμάσουμε εκεί που φτάνουμε. Προσπαθούμε κάθε μέρα να έχουμε 1-2 ανανεώσεις. Κάποια παιδιά θα φύγουν, όμως πρέπει να τους πούμε κάποια πράγματα.

Από κει και πέρα, θέλουμε μεταγραφές που θα κάνουν τη διαφορά. Αν γίνουν αλλαγές στο χάρτη της Σούπερ Λίγκας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η ομάδα μας έχει τη δύναμη, βαριά φανέλα, τον κόσμο και προοπτική για το μέλλον».

Το μέλος της διοίκησης, Μανόλης Γουρνιεζάκης αναφέρθηκε στην προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας:

«Η έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας τόσο νωρίς, έχει να κάνει με τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Χρειαζόμαστε στήριξη. Έχουμε αποφασίσει να υπάρχει προνομιακή τιμή ανάλογα με τη θύρα, που θα είναι σε ισχύ ως τις 15 Ιουνίου. Αναλυτικότερα οι τιμές έχουν ως εξής (η κανονική και δίπλα η προνομιακή):

Θύρα 1: 120 / 100 ευρώ
Θύρα 2: 300 / 250 ευρώ
Θύρα 3: 300 / 250 ευρώ
Θύρα 7: 400 / 350 ευρώ
Θύρα 8: 300 / 250 ευρώ
Θύρα 9 (κάτω μέρος): 400 / 350 ευρώ
Θύρα 9 (VIP): 700 / 600 ευρώ

Από κει και πέρα, γίνεται μια προσπάθεια να είναι σίγουρος ο καθένας για τη θέση του, δηλαδή να είναι ονομαστική. Πρόκειται να αλλάξουν πολλά στο γήπεδο. Υπάρχει ενόψει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που είναι υποχρεωτικό, ενώ θα υπάρχει τουρνικέ σε όλες τις εισόδους και είμαστε σε προχωρημένες επαφές με εταιρείες.

Ελπίζουμε να ομορφύνει κάπως το γήπεδο μας και συζητώντας για το χορηγικό, δεν ζητάμε απλά τη στήριξη, αλλά να υπάρχουν και ανταποδοτικά οφέλη. Κάνουμε μια προσπάθεια για led σε ότι αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες, όπως και για φωτεινό πίνακα, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες».

Ο Γιώργος Αλετράς για τους μετόχους και το οικονομικό πλάνο: «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε ένα οικονομικό πλάνο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Σούπερ Λίγκα υπάρχει μια βάσει εσόδων. Κάθε μέτοχος θα γνωρίζει τα δεδομένα και είναι πιο εύκολο, όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά και το χρονικό διάστημα που πρέπει να δοθεί. Από το τίποτα δηλαδή, πάμε σε μια πολύ σημαντική βάση λόγω κατηγορίας. Όταν ολοκληρωθεί αυτό το πλάνο θα παρουσιαστεί στους μετόχους».

Για το ίδιο ζήτημα ο Κώστας Καζανάκης: «Δεν περισσεύει κανείς. Έχω πει κι άλλες φορές για τους ανθρώπους που ανέλαβαν την ομάδα από τη Γ’ εθνική, ότι τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Έβαλαν πολλά χρήματα, είτε συμμετέχουν αυτή τη χρονική στιγμή είτε όχι. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει κοντά, κανένα δεν αποκλείουμε. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα, οι ομάδες αυτή την εποχή έχουν μεγάλες ανάγκες. Σε μια εταιρική πολυμετοχικότητα, δεν είναι εύκολο, γιατί δεν έχεις να μιλήσεις με ένα αλλά με πολλούς, αλλά με καλή πρόθεση όλα γίνονται».

Ο Κώστας Καζανάκης για το θέμα των συμβολαίων και τις μεταγραφές: «Μιλάμε κάθε μέρα με τον προπονητή. Αγαπάει τα παιδιά και έχει ηθική υποχρέωση να τα κρατήσει. Αυτά που θέλει να κρατήσει, πιστεύω ότι θα τα κρατήσει. Όπως με τον Μπολάκη, που έκανε τόσο καλό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα τα κλείσουμε τα παιδιά. Υπολογίζουμε ότι θα κάνουμε περίπου 4 καλές μεταγραφές, που θα κάνουν την διαφορά, ίσως χρειαστούμε ένα-δυο δανεικούς από κάποιες ομάδες και νομίζω θα καλυφθούμε. Να είστε σίγουροι ότι η ομάδα έχει τα εχέγγυα να προχωρήσει. Τα παιδιά που έφεραν την ομάδα εδώ, δεν θα τα αδικήσουμε».

Ο Γιώργος Αλετράς για το οικονομικό άνοιγμα, αν ξεπερνά το 1.2 εκ. ευρώ: «Θεωρώ ότι αν μπουν τώρα κάποια χρήματα, είναι διαχειρίσιμο το χρέος. Είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι τον Ιανουάριο. Σχετικά με αυτό το ποσό που ακούγεται, είναι πιο κάτω από αυτό».

Ο Γιώργος Αλετράς για τη συμφωνία με τη Nova: «Πετύχαμε αυτό που διαπραγματευτήκαμε. Μας έγινε μια πρόταση και την αρνηθήκαμε, κάνοντας μια αντιπρόταση που έγινε δεκτή. Έτσι υπογράψαμε και θεωρώ με βάσει τις οικονομικές συγκυρίες, ότι είναι μια καλή συμφωνία για ομάδα που επανέρχεται στην Σούπερ Λίγκα».

Τέλος, για τις ακαδημίες: «Μόνη λύση είναι η συνεργασία με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Θα υπάρχει μια επαφή σχετικά με αυτό και πρέπει να ακολουθηθεί μια διαφορετική διαδικασία, σε σχέση με αυτή που ακολούθησε ο Ερασιτέχνης μέχρι σήμερα».