Οι συνέπειες του Grexit

Τι θα ισχύσει για τις ομάδες και την Εθνική σε περίπτωση που η FIFA αποφασίσει να αποκλείσει την Ελλάδα
Οι συνέπειες του Grexit

Με την πλάτη στον τοίχο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως ενημερώσαμε, o Χέρμπερτ Χούμπελ δεν πείστηκε απ’ όσα άκουσε από τον Βαγγέλη Γραμμένο στη μεταξύ τους συνάντηση και προτίθεται να εισηγηθεί Grexit.

Στη FIFA δεν είναι ικανοποιημένοι απ’ όσα βλέπουν τον τελευταίο καιρό και γι’ αυτό τα πάντα είναι ανοιχτά. Το πιο πιθανό είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πλήρως εντός της Πέμπτης (29/3). Τι σημαίνει, όμως, Grexit για την Εθνική και τις ομάδες;

Αρχικά, καμία Εθνική ομάδα δεν θα μπορεί να αγωνίζεται σε διεθνείς οργανώσεις. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων πως η ανδρών δεν θα μπορεί να συμμετέχει στα προκριματικά του Euro 2020 και στο Nations League.

Οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να παίξουν το Champions League και στο Europa League και εννοείται πως έτσι θα υπάρχει σημαντικό πλήγμα σε οικονομικό επίπεδο για όσους εξασφαλίσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Παράλληλα, δεν θα μπορούν να γίνουν μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών, ενώ οι Έλληνες δεν θα μπορούν να παίξουν στο εξωτερικό. Οποιοσδήποτε ξένος αγωνίζεται εδώ και έχει συμβόλαιο, θα μπορεί να το σπάσει. Να σημειωθεί πως ούτε διεθνή φιλικά δεν θα δίνονται.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως οι ζημιές σε οικονομικό επίπεδο θα είναι πολυ μεγάλες και όλο αυτό θα πάει μόνο πίσω το ποδόσφαιρό μας. Σημαντικό θα είναι και το πλήγμα για την ΕΠΟ τόσο οικονομικά όσο και σε θέμα πρεστίζ, αφού μεταξύ άλλων δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στο Κογκρέσο της FIFA και της UEFA, δεν θα μπορεί να κάνει προτάσεις, να προτείνει υποψήφιους για τις συγκεκριμένες Ομοσπονδίες, ενώ δεν θα συμμετέχει και στα αναπτυξιακά προγράμματα.

#TAGS
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.