ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα Σολμπάκεν: Η ρήτρα αγοράς, το ενοίκιο, το πέναλτι αν σπάσει ο δανεισμός από τη Ρόμα και ο ρόλος της Λίνας Σουλούκου

Ποια είναι τα δεδομένα σε περίπτωση που αποφασίσει ο Ολυμπιακός να «σπάσει» τον δανεισμό του Όλα Σολμπάκεν και ποιος ο ρόλος της Λίνας Σουλούκου
Όλα Σολμπάκεν: Η ρήτρα αγοράς, το ενοίκιο, το πέναλτι αν σπάσει ο δανεισμός από τη Ρόμα και ο ρόλος της Λίνας Σουλούκου

Ο Όλα Σολμπάκεν έχει πέσει σε δυσμένεια. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός  είναι σε σκέψεις να «σπάσει» τον δανεισμό του Νορβηγού από τη Ρόμα. Βέβαια δεν είναι τόσο απλό αυτό αν τελικά το αποφασίσει, παρότι η παρουσία της Λίνας Σουλούκου στην ιταλική ομάδα, αποτελεί «όπλο» για τους Πειραιώτες.

Ο Όλα Σολμπάκεν ήταν μία από τις σημαντικές καλοκαιρινές προσθήκες του Ολυμπιακού. Ο αγωνιστικός χώρος δείχνει όμως πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Παρά το γεγονός πως έχει πάρει ευκαιρίες και δη σημαντικές. Ο Ολυμπιακός, συνολικά σαν οργανισμός μαζί με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, δείχνει να έχει πάρει απόφαση να μην διατηρήσει τον Νορβηγό εξτρέμ στο ρόστερ της ομάδας. Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Διότι, οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και το να «σπάσεις» έναν δανεισμό δεν είναι και ότι καλύτερο, για όσα δείχνεις προς τα έξω. Οι σχέσεις βέβαια του Ολυμπιακού με τη Ρόμα είναι εξαιρετικές. Πολλά χρόνια τώρα, όχι μόνο τελευταία. Από τις υποθέσεις Χολέμπας και Μανωλά παλαιότερα, μέχρι αυτή του Μαντί Καμαρά την περυσινή σεζόν. Υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας.

Όσα ισχύουν με τον δανεισμό του Όλα Σολμπάκεν

Ο Όλα Σολμπάκεν ήρθε με μονοετή δανεισμό από τη Ρόμα. Στη συμφωνία υπάρχει οψιόν αγοράς, λίγο μεγαλύτερη από τα 4,5 εκατ. ευρώ. Λίγο πιο πάνω από το ένα εκατ. ευρώ είχε οριστεί το ενοίκιο, ενώ ο Ολυμπιακός είχε αναλάβει να καλύψει κι όλο το ποσό το συμβολαίου του Νορβηγού.

Βέβαια, σε περίπτωση που θελήσει ο Ολυμπιακός να «σπάσει» τον δανεισμό έχει και κάποιο πέναλτι. Προβλέπεται πάντα σε αυτές τις συμφωνίες και το μάξιμουμ της… αποζημίωσης, είναι ακόμα κι αν φύγει τον Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός να πληρώσει το συμβόλαιό του μέχρι τέλος της σεζόν, όπως και να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό για τον δανεισμό. Το ακόμα πιο προβληματικό στην όλη ιστορία, είναι πως στη συμφωνία υπάρχουν και κάποιες υποχρεωτικές συμμετοχές του Σολμπάκεν.

Αυτά είναι πράγματα που πολλές φορές τηρούνται, άλλες όχι και τόσο. Με άλλα λόγια, μένει να φανεί αν θα είναι ψιλά γράμματα, ή θα πρέπει να τηρηθούν. Η επικοινωνία σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει τον ρόλο της. Δεν είναι τόσο το οικονομικό, όσο πως η Ρόμα έχει ένα περιουσιακό στοιχείο που ο Ολυμπιακός δεν θα αγοράσει το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε πόσο θα αξιοποιήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Η παρουσία της Λίνας Σουλούκου σίγουρα μπορεί να δώσει λύσεις στα όποια οικονομικά «κολλήματα» προκύψουν σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός θελήσει να προχωρήσει σε διακοπή δανεισμού. Και είναι απαραίτητο να μην καταβληθεί όλο το «πέναλτι», για να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να εξοικονομήσουν χρήματα για κάποια άλλη μεταγραφή.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Το γκολ του Όλα Σομπλάκεν με τη Ρόμα

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

?>