Ολυμπιακός: Αυτά έχει κάνει κόντρα σε Ολλανδούς στο Champions League!
Έχει παρελθόν με Ολλανδικούς συλλόγους ο Ολυμπιακός!
Μία σπουδαία… μάχη έχει απόψε ο Ολυμπιακός, που για την 4η αγωνιστική του Champions League, υποδέχεται στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» την Αϊντχόφεν και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ευρωπαϊκές «μονομαχίες» των «ερυθρολεύκων» απέναντι σε ομάδες της Ολλανδίας.
Η πρώτη συνάντηση του Ολυμπιακού με ολλανδικό σύλλογο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήρθε τη σεζόν 1998-99, όταν αντιμετώπισε τον Άγιαξ στη φάση των ομίλων. Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει 1-0 στο ΟΑΚΑ τότε με το καταπληκτικό γυριστό του Αλέκου Αλεξανδρή, όμως γνώρισαν την ήττα 2-0 στο Άμστερνταμ, σε μια χρονιά που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ακολούθησε η σεζόν 2000-01, όπου ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με τη Χερενφέιν στη φάση των ομίλων. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση, κερδίζοντας 2-0 εντός έδρας, αλλά στην Ολλανδία είχαν ηττηθεί με 1-0, σε μία περίοδο που… πάλευαν να πετύχουν το πρώτο τους «διπλό» στο Champions League!
Η πιο πρόσφατη συνάντηση με ολλανδική ομάδα όσον αφορά πάντα την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ήρθε τη σεζόν 2009-10, όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Άλκμααρ. Στο Φάληρο επικράτησε 1-0, ενώ στο εκτός έδρας παιχνίδι έμεινε στο 0-0, εξασφαλίζοντας ένα πολύτιμο αποτέλεσμα που τον βοήθησε να προκριθεί στους «16».
Συνολικά, ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί τρεις φορές απέναντι σε ολλανδικές ομάδες στη διοργάνωση, με απολογισμό τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Απόψε, απέναντι στην Αϊντχόφεν, οι Πειραιώτες θέλουν να αυξήσουν τις νίκες τους και να μείνουν ζωντανοί στη… μάχη της πρόκρισης.
Διαβάστε επίσης!
Ολυμπιακός : Ο παίκτης που δεν ήρθε αντί του Στρεφέτσα κάνει θραύση στην PSV Αϊντχόφεν…