ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Μασούρας όπως παλιά και πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι

Με τον Έλληνα διεθνή να θυμίζει τον παλιό, καλό του εαυτό, οι Πειραιώτες λύγισαν τον Άρη και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι φέτος
Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Μασούρας όπως παλιά και πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι

Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Ο Γιώργος Μασούρας απέδειξε για ποιον λόγο θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Τον τελευταίο καιρό δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη της περσινής σεζόν. Ωστόσο, ο Μίτσελ τον έριξε στη μάχη απέναντι στον Άρη και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Γιώργος Μασούρας χάρισε με δικό του τέρμα τη νίκη στους Πειραιώτες (1-0). Την πρώτη επικράτηση φέτος με αντίπαλο από τους BIG-5.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον μόνοι τρίτοι στη βαθμολογία της Super League, στο συν δύο από τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός – Άρης: Το ματς

Οι ρόλοι, σαφείς από την έναρξη του παιχνιδιού. Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Μίτσελ να μην αλλάζει τη συνταγή μεσοεπιθετικά, είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, ενώ οι «κίτρινοι» περίμεναν καρτερικά, ώστε να απειλήσουν εκδηλώνοντας αντεπιθέσεις.

Κυρίως από τα άκρα προσπαθούσε το σύνολο του Μίτσελ να αναπτυχθεί, καθώς ο Πάρντιου είχε θωρακίσει τον άξονα, με σκοπό να περιορίσει τους Χάμες – Χουάνγκ.

Ωστόσο, καμία αξιόλογη φάση δεν δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, μιας και η αμυντική γραμμή του Αρη εξωστράκιζε κάθε επίθεσή τους.

Μάλιστα, στο 42ο λεπτό, λίγο έλειψε για να βρεθούν πίσω στο σκορ οι Πειραιώτες. Ο Ετέμπο «άδειασε» τον Ροντινέι, έβγαλε τη συρτή σέντρα και ο Ντάριντα με μια επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Όμως, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το VAR υπέδειξε τον Τσέχο σε θέση οφ-φαϊντ.

Ο Ολυμπιακός ήθελε Μασούρα και ο Μασούρας δήλωσε «παρών»

Με το πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων να είναι εμφανές, ο Μίτσελ πήρε μια κρίσιμη απόφαση στην ανάπαυλα. Απέσυρε τον πιο φορμαρισμένο του παίκτη (Φορτούνης) δείχνοντας εμπιστοσύνη στον πιο ντεφορμέ (Μασούρας).

Η λογική όμως έλεγε ότι αυτή η κίνηση θα άλλαζε τη φυσιογνωμία των Πειραιωτών σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις. Ο Ισπανός δικαιώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Χάμες σέντραρε, ο Έλληνας διεθνής έβαλε το κεφάλι και άνοιξε το σκορ!

Χρειαζόταν ένα «μεγάλο» γκολ ο 29χρονος και το πέτυχε σε ένα ματς που η ομάδα του τον χρειαζόταν στο 100%.

Με τον Χάμες να έχει απελευθερωθεί, οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Τόσο στο σουτ του Μπακαμπού (απέκρουσε ο Κουέστα), όσο και στο σλάλομ – τετ α τετ του Μπιέλ με τον Ισπανό τερματοφύλακα, το δεύτερο γκολ δεν ήρθε. Ούτε και με την προβολή του Μασούρα προ κενής εστίας (72΄).

Η καρτέλα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 46΄ Μασούρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ρόντινεϊ, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Χάμες (78΄ Σαμασέκου), Μπακαμπού (70΄ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (46΄ Μασούρας), Μπιέλ (88΄Γ. Ροντρίγκες).

ΑΡΗΣ (Αλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα (72΄ Γκαρσία), Νταμπό (79΄ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία (84΄ Λ. Πάλμα), Μαντσίνι, Γκρέι (72΄ Καμάσο).

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Η Μπενφίκα πέρασε από τη Βίλα ντο Κόντε και πήρε ανάσα

Η Μπενφίκα πέρασε από τη Βίλα ντο Κόντε και πήρε ανάσα

Η Μπενφίκα γύρισε στο πρωτάθλημα με διπλό 2-0 στη Ρίο Άβε και έδειξε ότι μπορεί να ξαναβρεί ρυθμό την κατάλληλη στιγμή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η λεπτομέρεια μίας απόφασης της Λεβερκούζεν που λέει πολλά πριν τον Ολυμπιακό

Η λεπτομέρεια μίας απόφασης της Λεβερκούζεν που λέει πολλά πριν τον Ολυμπιακό

Η Λεβερκούζεν δεν θα προπονηθεί στην έδρα του Ολυμπιακού πριν το παιχνίδι της Τρίτης και αυτή η λεπτομέρεια λέει περισσότερα απ όσο φαίνεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στήριξη σε Τσουκουέζε και Μπρούνο για τα πέναλτι

Στήριξη σε Τσουκουέζε και Μπρούνο για τα πέναλτι

Ο Άλεξ Ιγουόμπι ζήτησε να σταματήσει η κριτική σε Τσουκουέζε και Μπρούνο μετά τα χαμένα πέναλτι με το Μαρόκο και έστειλε μήνυμα στήριξης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πιέζει ο Αντρέ Λουίζ για Μπενφίκα αλλά δεν υποχωρεί ο Μαρινάκης

Πιέζει ο Αντρέ Λουίζ για Μπενφίκα αλλά δεν υποχωρεί ο Μαρινάκης

Οι ατζέντηδες του Αντρέ Λουίζ βρέθηκαν στη Βίλα ντο Κόντε για το Ρίο Άβε Μπενφίκα πιστεύοντας ότι υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσει το deal.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Νότιγχαμ Φόρεστ κράτησε την Άρσεναλ στο μηδέν

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κράτησε την Άρσεναλ στο μηδέν

Η Άρσεναλ ανέβασε ένταση στο τέλος όμως η Νότιγχαμ Φόρεστ άντεξε και το ματς έμεινε κλειστό ως τις καθυστερήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Φρεντ: Ολυμπιακός ή επιστροφή Βραζιλία η νέα κουβέντα

Φρεντ: Ολυμπιακός ή επιστροφή Βραζιλία η νέα κουβέντα

Ο Φρεντ συνδέεται ξανά με τον Ολυμπιακό την ώρα που στη Βραζιλία μιλούν για προσπάθεια της Ατλέτικο Μινέιρο να τον φέρει πίσω.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει Μουρίνιο πίσω στη Ρεάλ λένε στην Ισπανία

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει Μουρίνιο πίσω στη Ρεάλ λένε στην Ισπανία

Στην Ισπανία φουντώνει σενάριο για επιστροφή Μουρίνιο στη Ρεάλ μετά τα σχόλια του Αλφρέδο Ρελάνο στο COPE.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ατρόμητος Μεταμόρφωσης :  «Επένδυση» με τον Κωνσταντίνο Θελερίτη

Ατρόμητος Μεταμόρφωσης : «Επένδυση» με τον Κωνσταντίνο Θελερίτη

Τη μεταγραφική του εξόρμηση συνεχίζει ακάθεκτος ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης με φόντο την παραμονή του στην Α’ ΕΠΣΑ, αποκτώντας τον Κωνσταντίνο Θελερίτη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: «Αλλού» ο Χιμένεθ! Ζήτησε τον 37χρονο Πέκχαρτ!

Άρης: «Αλλού» ο Χιμένεθ! Ζήτησε τον 37χρονο Πέκχαρτ!

Όποιους θυμάται! Ο Χιμένεθ θέλει να φέρει στον Άρη τον 37χρονο Τόμας Πέκχαρτ και τον Σβάρνα που τους είχε… κάποτε στην ΑΕΚ!

Ποδόσφαιρο