Ολυμπιακός: Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι βασικός υπαίτιος για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Ευθύνες έχει όμως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης - διοίκηση

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο βασικός υπαίτιος για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Ευθύνες έχει όμως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η διοίκηση συνολικά…

Όσα βιώνει ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι ευθύνη που φέρει και η διοίκηση και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που έγιναν τόσο πολλά και μαζεμένα λάθη. Ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα τα έφερε όλα στην επιφάνεια.

Είναι της μοίρας του γραφτό, τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Βαγγέλη Μαρινάκη το αντάμωμα με ομάδες από το Ισραήλ να φέρνουν αλλαγές και εξελίξεις. Όταν είχε αναλάβει ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» είχε βιώσει τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έφερε το τέλος του Εβαλντ Λίνεν. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός μένει εκτός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά και απολύεται ο Βίκτορ. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα με το επερχόμενο τέλος του Πέδρο Μαρτίνς μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα.

Τα λάθη του Πέδρο Μαρτίνς ήταν αναρίθμητα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει και η διοίκηση το δικός της μερίδιο. Σε σημαντικά ζητήματα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε κάποια μπορούσε να επέμβει, άλλα πήγε με τη λογική της ορθής κρίσης για έναν άνθρωπο που τόσα χρόνια τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Δυστυχώς άπαντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το ίδιο ισχύει και για τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και τους συνεργάτες του.

Ολυμπιακός: Οι ευθύνες και τα ερωτήματα

  1. Έπρεπε να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνς;

Η απάντηση είναι απλή. Ο Μαρτίνς φάνηκε πως είχε κάνει τον κύκλο του, δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει και έπρεπε να έχει αποχωρήσει. Λάθος η ανανέωση της συνεργασίας.

  1. Έπρεπε να έχει αποκτηθεί άνθρωπος στη θέση του Μοντέστο;

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός αποδείχθηκε κακός και κυρίως αργοπορημένος. Αν οι Χουάνγκ και Λέιντνερ είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις, αυτό μοιάζει δεδομένο πως ισχύει, έπρεπε να είχαν έρθει νωρίτερα και να είναι στη διάθεση του Μαρτίνς. Το «ναυάγιο» με τον Ντε Σάνκτις έπρεπε να είχε κινητοποιήσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για ένα plan b. Η θέση και ο ρόλος του Φρανσουά Μοντέστο ήταν κομβικός και δεν αντικαταστάθηκε από κάποιον άλλον.

  1. Έπρεπε να είχαν πωληθεί ταχύτερα οι Αφρικανοί παίκτες;

Ο Ολυμπιακός καθυστέρησε πολύ στο να κερδίσει την υπεραξία από τους Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Παπέ Σισέ και ακόμα και με τον Μπα! Κανείς από τους τέσσερις προαναφερθέντες δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο. Ειδικά οι Σισέ και Καμαρά (βασικοί στην ήττα από την Μακάμπι) έπρεπε να έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό. Ο Ολυμπιακός είχε κατά καιρούς εξαιρετικές προτάσεις στα χέρια του. Οι Αφρικανοί πίστευαν πως θα έχουν κάνει το βήμα παραπάνω, άρχισαν να νιώθουν «εγκλωβισμένοι» στον Ολυμπιακό και μαζί τους εγκλωβίστηκαν και οι πρωταθλητές Ελλάδας.

  1. Ο Κώστας Φορτούνης έπρεπε να είναι εκτός;

Η απόφαση της αποπομπής του Κώστα Φορτούνη φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Πέδρο Μαρτίνς. Καμία αντίρρηση. Θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι διαφορετικό; Θα πει κανείς, να επιβάλλει παίκτη η διοίκηση στον προπονητή; Αυτά δεν συμβαίνουν πλέον στα προηγμένη ευρωπαϊκά clubs. Κι αν πιστεύει κάποιος πως μπορεί ένας πρόεδρος να επιβάλλει κάτι σε έναν προπονητή, ο οποίος μάλιστα έχει «γράψει» επιτυχίες, είναι γελασμένος. Από αυτό όμως, μέχρι να γίνει μια κουβέντα και να είναι ο παίκτης έστω στην προετοιμασία για να μην μείνει αγωνιστικά πίσω και ο ίδιος και να είναι διαθέσιμος αν χρειαστεί, υπάρχει μια απόσταση.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτός που έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Η οικονομική απώλεια, πέραν όλων των άλλων, είναι από μόνη της αρκετή για να καταστήσει σαφές το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Οι συνεργάτες του και όποιοι συζητούν μαζί του τα της ομάδας και παίρνουν αποφάσεις πιάστηκαν στον ύπνο. Ο χαμηλός εντός συνόρων ανταγωνισμός οδήγησε σε ύπνωση όλον τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Fact…

Αθλητικές ειδήσεις

Έτοιμος ο διάδοχος του Μαρτίνς – Από αυτή τη χώρα θα είναι

Αρης: Πάει για μεγάλη μεταγραφή έκπληξη ο Καρυπίδης

Όλο το χρήμα στο Survivor – Μεγάλη αλλαγή!