Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο πρώτος που φεύγει από τον Ολυμπιακό
Ποτέ ο Μεντιλίμπαρ δεν πίστεψε ουσιαστικά στις δυνατότητες του παίκτη, ο οποίος ήταν μία μεταγραφή του οργανισμού και του τμήματος σκάουτινγκ και όχι παίκτης που ήθελε ο Βάσκος.
Ο πρώτος που έχει παρθεί η απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακότο καλοκαίρι είναι ο Ντιόγκο Νασιμέντο.
Ο νεαρός Πορτογάλος ήρθε με πολλές περγαμηνές το προηγούμενο καλοκαίρι στον Πειραιά, όμως ποτέ δεν κατάφερε να μπει στο βασικό ροτέισον του Μεντιλίμπαρ ενώ στα πλέι οφ, όταν το κάθε παιχνίδι ήταν «φωτιά», ο Βάσκος ουσιαστικά τον... ξέχασε αφού αγωνίστηκε επτά λεπτά όλα κι όλα.
Ποτέ ο Μεντιλίμπαρ δεν πίστεψε ουσιαστικά στις δυνατότητες του 166 εκατοστών παίκτη, ο οποίος ήταν μία μεταγραφή του οργανισμού και του τμήματος σκάουτινγκ και όχι παίκτης που ήθελε ο Βάσκος.
Ο Νασιμέντο έδειξε κάποια στοιχεία από το ταλέντο του όμως στο Λιμάνι έχει παρθεί η απόφαση να δοθεί δανεικός στη Ρίο Άβε, καθώς θεωρούν πως η επιστροφή στην πατρίδα του και τα συνεχόμενα παιχνίδια θα του δώσουν ρυθμό και θα τον βοηθήσουν να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, για τις οποίες οι άνθρωποι του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού σκίζουν τα... πτυχία τους.
O Νασιμέντο που δεν μπόρεσε να πάρει τη θέση του Μουζακίτη ή του Έσε στον Ολυμπιακό
Ο 23χρονος box to box μέσος δεν μπόρεσε να βρει χώρο ανάμεσα σ του Έσε, Νασιμέντο, Μουζακίτη και Γκαρσία και έτσι αποχωρεί από το Λιμάνι για τη Ρίο Άβε.
Πάντως, ο Νασιμέντο πρόλαβε να συγκεντρώσει 1.400 αγωνιστικά λεπτά σε 26 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις και θα έχει να το... λέει πως «έγραψε» και 86 λεπτά στο Champions League. Σημείωσε δε και 1 γκολ και «έγραψε» και τρεις ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Πολλά κιλά μπάλα ο Νασιμέντο, γρήγορος, μαχητικός, καλός τεχνίτης, με τη μπάλα να φεύγει γρήγορα από τα πόδια, δούλεψε και το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του, για να ταιριάξει με τα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ, όμως πρέπει να βρει χρόνο και στον Ολυμπιακό δεν θα είναι εύκολα ούτε τη νέα χρονιά. Έτσι η Ρίο Άβε θα είναι η ευκαιρία του να κάνει το μπαμ και να επιστρέψει πιο έτοιμος στο Λιμάνι.
Ολυμπιακός: Γιατί ήρθε ο μάνατζερ του Μεντιλίμπαρ ενώ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο ο Βάσκος;
Ολυμπιακός: Καλό νέο για τον Τζολάκη η αποχώρηση του Κόντε από τη Νάπολι
