Πολύ κοντά στο να ανακοινώσει τον Κασάμι μοιάζει ο Ολυμπιακός, αλλά οι ανάγκες του είναι σε διαφορετικές θέσεις. Πασχαλάκης και στόπερ.

Πολύ κοντά στο να ανακοινώσει τον Κασάμι μοιάζει ο Ολυμπιακός, αλλά οι ανάγκες του είναι σε διαφορετικές θέσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Κασάμι σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναζωπυρώθηκαν. Αυτό σημαίνει πως σε ένα υπεράριθμο ρόστερ γεμάτο 8άρια, προστίθεται ένα ακόμα, την ώρα που στο κέντρο της άμυνας (σίγουρα) και στο τέρμα (υπό αίρεση) η ανάγκη ενίσχυσης είναι μεγαλύτερη. Ο Πασχαλάκης και οι άλλοι.

Ο Παϊτίμ Κασάμι είναι «8». Καθαρό «8». Δεν μπορεί να παίξει ούτε πιο μπροστά, ούτε πιο πίσω. Ειδικά πιο πίσω σε καμία περίπτωση. Είναι ένας παίκτης που τραυματίστηκε και από όσους ελεύθερους γίνεται κουβέντα για τον Ολυμπιακό, αυτός που έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι περισσότερο καιρό από οποιονδήποτε άλλο.

Ο Μίτσελ δοκιμάζει σε θέση εσωτερικού μέσου τον Κώστα Φορτούνη. Ψάχνει τρόπο να χωρέσει Χάμες, Χουάνγκ Ιμπεόμ και Φορτούνη σε ένα ροτέισον στα χαφ. Εκεί όπου υπάρχει και ο Κούντε, σαν καθαρό «8». Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, οκ, δεν μπαίνει στην εξίσωση. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα ωστόσο. Διότι, υπάρχει και ο Μπίελ –πιο φυσιολογικό να τον πας στο «8», παρά στα πλάγια-, υπάρχει και ο Αγκιμπού. Γενικώς, η θέση του Κασάμι έχει πληρότητα και ο Ελβετός δεν μοιάζει να είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες.

Ο Πασχαλάκης και η ενίσχυση στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός, ειδικά στην περίπτωση που θα αποκτήσει τον Κασάμι, θα έχει περισσότερα 8άρια από στόπερ! Το αναφέρουμε πολλές φορές. Το ότι ο Μίτσελ θέλει να μικρύνει το ρόστερ δεν σημαίνει ότι τα «κοψίματα» πρέπει να γίνουν σε θέσεις που η ομάδα του έχει ανάγκες. Το να έρθει ο Κασάμι και μόνο ο Κασάμι, θα καταδείξει προς τα έξω εμφατικά πως αγνοείται η λογική και η οργάνωση.

Η ανάγκη απόκτησης στόπερ είναι δεδομένη. Μετά τον τραυματισμό του Ρέτσου, Κολοτζέτζακ και Μαξίμοβιτς είναι ψηλά στη λίστα. Ασφαλώς και θα είναι ρίσκο και μάλιστα μεγάλο να μην πάρει παίκτη εκεί ο Ολυμπιακός, αλλά μια κάποια βάση θα την έχει. Παρότι το πιθανότερο σενάριο είναι να πάρει, αν τελικά δεν το κάνει, κάπως εξηγείται.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Πασχαλάκη. Μοιάζει με αυτή του Κασάμι. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ακόμα στο περίμενε. Του Πασχαλάκη «σκαλώνει» σε Μίτσελ, Ανιγκό. Παρεμπιπτόντως, και ο Κασάμι είναι ελεύθερος όλο το καλοκαίρι, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τον έχει ανακοινώσει ακόμα. Διότι, η τελική απόφαση θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Το πρόβλημα είναι η απουσία (τουλάχιστον σε επίπεδο θεωρητικό, διότι ο Ολυμπιακός δεν έχει αναφέρει ή πει κάτι) λογικής. Αν υπάρχει ανάγκη να έρθει ένας παίκτης, αυτή είναι στο κέντρο της άμυνας. Πάρα ταύτα, έτοιμοι παίκτες στο να υπογράψουν είναι ο Πασχαλάκης και ο Κασάμι! Ενώ, η ιεραρχία αναγκών είναι ξεκάθαρα κατά σειρά: στόπερ και τερματοφύλακας. Οκτάρι; Δεν υπάρχει λόγος να πάρει ο Ολυμπιακός…

Αθλητικές ειδήσεις

Ο Πασχαλάκης στο Survivor;

Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού για την άμυνα

Κατάρ 2022: Οι δέκα WAGS που θα σε κάνουν να παραμιλάς!