Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης και οι λεπτές ισορροπίες με το σύλλογο – Οι πρωταθλητές θέλουν χρήματα για μεταγραφή του – Τι ζητούν ακόμα!

Ο Φορτούνης είναι εκτός ομάδας αλλά ο Ολυμπιακός δε θα τον αφήσει έτσι ελεύθερο. Λεπτές ισορροπίες!

Σε αδιέξοδο όπως φαίνεται φτάνουν ο Ολυμπιακός και ο Κώστας Φορτούνης, με την περίπτωση του Έλληνα παίκτη να έχει πολλά ζόρια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρος. Δεν σήκωσε δεύτερη κουβέντα.

Το club στήριξε την απόφασή του και ο Έλληνας παίκτης με το μεγαλύτερο συμβόλαιο (1,6 εκατ. ευρώ καθαρά και με πληρωμένη την εισφορά αλληλεγγύης) στη Super League 1, δεν ακολούθησε καν την αποστολή του Ολυμπιακού στην Αυστρία.

Μόλις έναν χρόνο πριν το φινάλε της συνεργασίας τους και έχοντας ήδη μία «χαμένη» σεζόν στις πλάτες του μια και η περυσινή ρήξη χιαστού ΔΕΝ του επέτρεψε να ορθοποδήσει.

Πλέον, όπως αναφέρει το Sportime της Κυριακής και η στήλη «Παρασκήνια» η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι τρομερά λεπτή. Η κάθε μια έχει τους δικούς της κανόνες στο μυαλό εν μέσω του θερινού market.

Μολονότι η εταιρεία εκπροσώπησης του Φορτούνη, η Rogon (μέσω του Πολ Κουτσολιάκου) είναι well-connected στην Τουρκία το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν έχει έρθει για τον 29χρονο πλέι μέικερ. Και φαντάζει δύσκολο από την στιγμή που ο Ολυμπιακός, ορθώς, αξιώνει ένα transfer fee.

Από την άλλη, οι αγορές των Εμιράτων σε πρώτη φάση δεν «ψήνουν» τον Φορτούνη και την φαμίλια τους από την στιγμή που έγινε και πατέρας.

Μία ποδοσφαιρική σχέση ζωής οδηγείται στο φινάλε της. Μιλάμε για 8 χρόνια. Ο πολιτισμός ανέκαθεν διέκρινε αμφότερες τις πλευρές. Πλέον, όμως, το mind game είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το respect του… χθες!

Ο Ολυμπιακός de facto αν δεν πάρει χρήματα αξιώνει να ΜΗΝ πληρώσει ούτε ευρώ ως αποζημίωση σε περίπτωση πρόωρης λύσης της συνεργασίας.

Ο δε Φορτούνης, στα 29 του, αναγνωρίζει πως τέτοιο συμβόλαιο δύσκολα θα έχει ξανά στα πόδια του και θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα διεκδίκησης. Όποιος αντέξει…