ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ο Σλάβεν Μπίλιτς είναι ο πρώτος στόχος – Οι επαφές και το υψηλό κασέ του

Ο Ολυμπιακός έχει πρώτο στόχο για τη θέση του προπονητή και αυτός είναι ο Σλάβεν Μπίλιτς – Οι επαφές με τον Κροάτη σούπερ τεχνικό αλλά και το υψηλό κασέ του
Ολυμπιακός: Ο Σλάβεν Μπίλιτς είναι ο πρώτος στόχος – Οι επαφές και το υψηλό κασέ του

Ολυμπιακός: Το Sportime σας είχε ενημερώσει αποκλειστικά από την Πέμπτη 28/7 για τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί σχετικά με το όνομα του Σλάβεν Μπίλιτς για τον Ολυμπιακό. Ήταν η πρώτη φορά που γράφτηκε το όνομα του.

Ο 54χρονος Κροάτης προπονητής δεν είναι απλά μια σημείωση στη λίστα του Ολυμπιακού. Είναι το Νο1. Ο Μπίλιτς είναι ο πρώτος στόχος των πρωταθλητών και ο πιο σημαντικός.

Οι επαφές είναι σε εξέλιξη και το κασέ του Μπίλιτς υψηλό. Υψηλότατο. Λογικό και επόμενο για έναν προπονητή που έχει περάσει σημαντικά χρόνια της καριέρας του στην Premier League.

Ο Ολυμπιακός αναζητά άμεσα προπονητή. Αυτό είναι το κομβικό θέμα στην ατζέντα. Αλλά δεν είναι και το μόνο. Έσκασε θέμα με τον Κώστα Μανωλά που αλλιώς τα περίμενε και τώρα υπάρχει στον ορίζοντα η Σαουδική Αραβία.

Σίγουρα κάνει εντύπωση που ακόμα δεν έχει αποχωρήσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και ο Πίνι Ζάχαβι που τον εκπροσωπεί βρίσκεται σε επαφές για την οριστική λύση της συνεργασίας.

Στον αέρα όμως δεν είναι ένας παίκτης. Υπάρχει όμως μια περίπτωση που έχει προκαλέσει έκπληξη.
Είναι τουλάχιστον τέσσερις. Εντυπωσιακό για το ρόστερ.

Ολυμπιακός: Ο Μπίλιτς πρώτος στόχος

Στην επικαιρότητα βρίσκονται τα ονόματα των Ισπανών Κάρλος Κορμπεράν και Χαβιέρ Καγιέχα. Το τι προπονητές είναι το γνωρίζουν καλύτερα όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί τους ή έχουν παρακολουθήσει αρκετά τις ομάδες τους.

Παρόλα αυτά τόσο ο Κορμπεράν (Χάντερσφιλντ) όσο και ο Καγιέχα (Αλαβές η τελευταία ομάδα, Βιγιαρεάλ προηγουμένως) δεν έχουν βρεθεί σε κλαμπ που να έχουν ανάλογη πίεση με αυτή του Ολυμπιακού. Η ηλικία τους (39 ο Κορμπεράν, 44 ο Καγιέχα) είναι ένα ατού που προσμετράται στον Ολυμπιακό και για αυτό είναι στη λίστα.

Όμως άλλος είναι στο Νο1. Αυτός είναι ο Σλάβεν Μπίλιτς. Οι πληροφορίες του sportime.gr δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Οι επαφές με τον 54χρονο Κροάτη σούπερ σταρ προπονητή είναι σε εξέλιξη.

Ολυμπιακός: Οι επαφές και το υψηλό κασέ του Μπίλιτς

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πείσει τον Μπίλιτς να έρθει στην Ελλάδα. Δεν είναι υπέρ πως το κλαμπ αποκλείστηκε από το Champions League αλλά αν δεν συνέβαινε αυτό δε θα υπήρχε και θέμα προπονητή.

Το κασέ του Κροάτη κόουτς είναι πολύ υψηλό.

Κατά μία πηγή, ο Μπίλιτς θα συζητούσε να υπογράψει με ένα ποσό που θα ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Πολλά λεφτά. Περισσότερα από όσα παίρνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης.

Επίσης, είναι δεδομένο πως ο Μπίλιτς θέλει να έχει ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό. Όχι συμβουλευτικό. Αλλά με ονόματα και διευθύνσεις στις μεταγραφές. Άλλωστε, πρόκειται για ισχυρή προσωπικότητα, γνωστό σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Αυτή είναι και η διαφορά με τους Κορμπεράν και Καγιέχα.

Και εκτός των άλλων και το κασέ τους. Των Ισπανών κυμαίνεται σε επίπεδα χαμηλότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και από αυτό του Μαρτίνς.

Αλλά το ζήτημα είναι πως ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με τον Μπίλιτς. Προσπαθεί να τον πείσει. Σίγουρα και με μικρότερο ποσό, αυτά τα χρήματα είναι υπερβολικά.

Οι πρωταθλητές όμως προσπαθούν να κάνουν το κόλπο γκρόσο. Με ένα προπονητή που έχει περάσει μεταξύ άλλων από Γουέστ Χαμ, Μπεσικτάς, Γουέστ Μπρομ, Λοκομοτίβ Μόσχας αλλά και την εθνική Κροατίας και το ποδόσφαιρο που έχουν παίξει οι ομάδες του, έχει επαινεθεί πολλάκις.

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ομερτά Μαρινάκη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό

Ομερτά Μαρινάκη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό

Κανείς δεν έμαθε τι ειπώθηκε στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Νότιγχαμ Φόρεστ έμεινε στο μηδέν απέναντι στη Γουλβς παρά τις 35 τελικές

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έμεινε στο μηδέν απέναντι στη Γουλβς παρά τις 35 τελικές

Οι 35 τελικές χωρίς γκολ αποτελούν τη μεγαλύτερη επίδοση ομάδας που δεν σκόραρε στην Premier League από το 2016.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson – Ημερομηνία και έδρα

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson – Ημερομηνία και έδρα

ΠΑΟΚ και ΟΦΗ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson σε έναν τελικό με ιστορικό ενδιαφέρον. Δείτε πότε και πού θα διεξαχθεί η μεγάλη αναμέτρηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στο στόχαστρο της Φόρεστ ο Μάρκο Σίλβα

Στο στόχαστρο της Φόρεστ ο Μάρκο Σίλβα

Η Νότιγχαμ Φόρεστ εξετάζει τον Μάρκο Σίλβα ως διάδοχο του Σον Ντάις μετά τα αρνητικά αποτελέσματα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ελ Κααμπί: Το συμβόλαιο που συζητείται

Ελ Κααμπί: Το συμβόλαιο που συζητείται

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, με τις δύο πλευρές να συζητούν τη διάρκεια και το οικονομικό πακέτο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Κουαμέ και Αλφαρέλα «ναι» ο Χιμένεθ, αλλά Μορόν πλέον «όχι»

Άρης: Κουαμέ και Αλφαρέλα «ναι» ο Χιμένεθ, αλλά Μορόν πλέον «όχι»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν σκοπεύει να δώσει συνέχεια στο θέμα με τον Λορέν Μορόν, όμως η επόμενη μέρα στον Άρη μοιάζει να έχει λιγότερο χώρο για τον Ισπανό φορ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ατρόμητος: Γιορτή και μηνύματα στις Ακαδημίες

Ατρόμητος: Γιορτή και μηνύματα στις Ακαδημίες

Οι Ακαδημίες του Ατρόμητου έκοψαν την πίτα τους παρουσία διοίκησης και τεχνικού επιτελείου σε γιορτινό κλίμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εθνική Παίδων: Ήττα 3-1 από την Ουκρανία

Εθνική Παίδων: Ήττα 3-1 από την Ουκρανία

Η Εθνική Παίδων ηττήθηκε 3-1 από την Ουκρανία στο φιλικό τουρνουά της Κροατίας, με γκολ του Σιώζου στο 80'.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Αργύρης Γιαννίκης βρήκε την επόμενη ομάδα του

Ο Αργύρης Γιαννίκης βρήκε την επόμενη ομάδα του

Ο Αργύρης Γιαννίκης συνεχίζει την καριέρα του στη Γερμανία και βρήκε την επόμενη ομάδα, που θα προπονήσει στη χώρα

Ποδόσφαιρο