Ισπανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει πως ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Πολωνού τερματοφύλακα της Κόρντομπα.

Ο Ολυμπιακός αναζητά μία έμπειρη λύση για τη θέση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα και το όνομα του Πάβελ Κίεζεκ της Κόρντομπα απασχολεί σοβαρά τους Πειραιώτες προκειμένου να αποτελέσει τη «ρεζέρβα» του Ανδρέα Γιαννιώτη, σύμφωνα με τον Τύπο της Ανδαλουσίας.

Η τοπική ιστοσελίδα «diariocordoba.com» αποκαλύπτει ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κίεζεκ και μένει να δούμε αν επαληθευτεί μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Πολωνός δεν θα έχει την απαίτηση να παίζει βασικός και είναι μία προσιτή λύση. Έχει ύψος 1,87μ., ενώ μετράει 299 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο. Ήταν διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πολωνίας, αλλά δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στη «μεγάλη».

Ο Πολωνός τερματοφύλακας είναι 34 ετών (16/4/1984) και το 2006 είχε αγωνιστεί στο Αιγάλεω ως δανεικός από την Πολόνια Βαρσοβίας. Έκτοτε, έπαιξε σε Μπράγκα, Σετούμπαλ (δύο θητείες), Πόρτο, Ρόντα, Εστορίλ και Κόρντομπα. Την τελευταία διετία μέτρησε 80 συμμετοχές στην Κόρντομπα και μόλις τον Ιούνιο ανανέωσε το συμβόλαιό του για δύο ακόμα χρόνια.

Ωστόσο, η ομάδα από την Ανδαλουσία βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς πρέπει να ελαφρύνει το ρόστερ της. Από την τρέχουσα σεζόν έχουν μπει σημαντικοί περιορισμοί στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Έχουν θεσπιστεί κανόνες αναφορικά με το σάλαρι καπ και τους παίκτες που μπορεί να δηλώσει ένας σύλλογος σε κάθε ματς. Είναι μία μπερδεμένη κατάσταση, που δεν εξηγείται σε λίγες γραμμές (και δεν αφορά τον Ολυμπιακό, άλλωστε), και αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας.