Όλα όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς για το δεκαήμερο προετοιμασίας στην Αυστρία, όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τους παίκτες που θα κοπούν, τις μεταγραφές και το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Το δεκαήμερο στην Αυστρία ολοκληρώθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Σε αυτά αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που ήταν στην Αυστρία.

Μεταξύ άλλων, ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για τους παίκτες που θα κοπούν και δεν θα προπονούνται με την ομάδα από εδώ και στο εξής.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς:

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο φιλικό και πέντε στο δεύτερο. Είναι αυτό που θέλετε να βλέπετε από την ομάδα σας;

«Εγώ κρατάω τις νίκες και όχι τα αποτελέσματα. Αν και είναι φιλικά παιχνίδια θέλουμε να έχουμε αυτήν τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, που θέλει πάντα να κερδίζει. Πραγματικά δεν κοιτάω τα αποτελέσματα. Επειδή τελειώνει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας, εγώ κρατάω τη δουλειά που έγινε σε αυτό το στάδιο, το οποίο είναι το πιο σημαντικό για όλη τη χρονιά. Δείξαμε ότι μπορούμε να δουλεύουμε σαν ομάδα, μαζί, και έγινε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές».

Στο δεύτερο στάδιο υπάρχουν πολλά φιλικά παιχνίδια, έξι στο σύνολο. Τι θα επιχειρήσετε να δουλέψετε εκεί;

«Ανεξάρτητα από το πόσα παιχνίδια θα παίξουμε εμείς, μία ομάδα είναι παίζει 8 με 10 παιχνίδια στην προετοιμασία. Εμείς φέτος ξεκινήσαμε μία εβδομάδα πιο πριν απ’ ότι είναι το συνηθισμένο και γι’ αυτό ήθελα να βάλω και αρκετά παιχνίδια μέσα στην προετοιμασία. Αυτά τα παιχνίδια που βλέπετε είναι μέρος της δουλειάς μας. Εγώ αυτό που θέλω να βλέπω στο κάθε παιχνίδι που περνάει είναι ότι βάζουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα στοιχεία που θέλουμε. Αν δω βελτίωση και δω στοιχεία που θέλουμε στο παιχνίδι μας, τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Εμείς που παρακολουθούμε από κοντά βλέπουμε έναν Ολυμπιακό που να παίζει με την μπάλα κάτω, να επιτίθεται από τα άκρα και να πρεσάρει. Αυτό τον Ολυμπιακό θέλετε;

«Εγώ θέλω η ομάδα μου να είναι πολύ επιθετική, που όταν χάνει την μπάλα να πρεσάρει για να πάρει την μπάλα πίσω. Αυτό που λέγατε για την κατοχή της μπάλας είναι γιατί είμαστε μία ομάδα που θα αντιμετωπίσει αντιπάλους με κλειστές άμυνες και θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να σπάσουμε τις άμυνες και γι’ αυτό θέλω κατοχή της μπάλας. Συνολικά θέλουμε μία ομάδα που να πρεσάρει τον αντίπαλο και να έχει κατοχή της μπάλας για να ελέγχουμε εμείς το παιχνίδι».

Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο Ζέεφελντ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπετε να αλλάζει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας;

«Δεν μιλάμε οι προπονητές για τους παίκτες. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει σκληρά για την ομάδα. Αν μπορούμε να έχουμε ατομικές προσπάθειες για την ομάδα από τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που είπα και πριν είναι ότι τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο σημαντικά για εμάς αυτήν τη στιγμή. Μπορεί να δούμε πράγματα στα φιλικά που μπορεί να μας αρέσουν και μπορεί όχι. Η δουλειά ξεκινάει τώρα, αλλά έτσι πρέπει να συνεχιστεί μέχρι όλη τη χρονιά και στο τέλος θα φανεί τι έχουμε κάνει».

Στην Αυστρία βρίσκονται 30 ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι δύσκολο να δουλεύει κάποιος με τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές. Έχετε βγάλει τα συμπεράσματα εν όψει Βελγίου;

«Σίγουρα μετά από 20 ημέρες δουλειάς έχω πάρει αποφάσεις, αλλά δεν θα το πω δημοσίως. Θέλω να το μάθουν πρώτα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Απλά να ξέρετε ότι από τη Δευτέρα και για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας δεν θα έχουμε τον ίδιο αριθμό ποδοσφαιριστών».

Επειδή είμαστε και σε μεταγραφική περίοδο, πού περιμένετε ενίσχυση από εδώ και πέρα;

«Είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία με τη διοίκηση γι’ αυτό το θέμα. Εννοείται πως έχω δει την ομάδα και έχω δει τι ελλείψεις έχει και πιστεύω ότι θα έρθουν άλλοι 3-4 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, οι οποίοι δεν είναι ότι θέλουμε να δώσουν περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ, αλλά περισσότερη εμπειρία. Η χρονιά θα είναι πολύ μεγάλη και θέλουμε παίκτες που θα παίξουν όλη τη χρονιά. Πιστεύω ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα έρθουν 3-4 ποδοσφαιριστές».

Θα θέλατε να πείτε τις θέσεις;

«Όχι, όχι».

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο