Μαρτίνς

Δηλώσεις στην Πορτογαλία και σε ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς...

Ο Πέδρο Μαρτίνς αυτές τις ημέρες στην Πορτογαλία είναι από τα κεντρικά πρόσωπα.

Αυτό γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς κατέκτησε για δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ενώ ο Ολυμπιακός πάει ξανά και για το νταμπλ. Για αυτό και αρκετά είναι τα Μέσα τα οποία ζητούν μία δήλωσή του.

Έτσι και ο ραδιοφωνικός σταθμός «tsf», μίλησε με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τόνισε πως θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Άλλωστε έχει και συμβόλαιο μέχρι το 2022.

Αρχικά μιλώντας για τη σεζόν που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και με τα προβλήματα που υπήρξαν λόγω κορονοϊού, τόνισε:

«Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Παίζουμε σχεδόν δύο χρόνια ασταμάτητα. Παρότι έχουμε μακροπρόθεσμο πλάνο, μπορώ να πω ότι το σχεδιάζουμε ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα επί 18 μήνες. Είναι μια υπέροχη εμπειρία γνώσης, έχουμε μεγαλώσει πολύ μαζί της. Έχουμε ένα σταθερό σύνολο, στο οποίο οι παίκτες ξέρουν τον προπονητή και ο προπονητής τους παίκτες».

Σε ερώτηση για την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, τόνισε ο ίδιος: «Ήταν απαραίτητο να κάνουμε μια πλήρη αναδιάρθρωση, να δημιουργήσουμε μια νέα φιλοσοφία για τον σύλλογο και την ομάδα. Δημιουργήθηκε το “μεγάλο σχέδιο”, το οποίο μας επέτρεψε να κατακτήσουμε αυτά που πετύχαμε. Πολλοί νέοι παίκτες, πολλές αποχωρήσεις και μια νέα φιλοσοφία, ένα εντελώς διαφορετικό έργο. Η ομάδα έπαιξε καλά και έδειξε σημάδια ότι δημιουργείται ένα πολύ δυνατό γκρουπ. Το είχαν καταλάβει όλοι. Ο πρόεδρος, οι οπαδοί που είναι πάντα απαιτητικοί και μας υποστήριζαν. Υπήρχε υπομονή γιατί η ομάδα ανταποκρινόταν και έδινε αγώνες με μεγάλη ποιότητα, είχε εξέλιξη».

Σε ερώτηση για τη συνέχεια της καριέρας του στον Ολυμπιακό, τόνισε: «Έχουμε να ολοκληρώσουμε ένα πρότζεκτ».

Παράλληλα ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε και στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη σε Champions και Europa League: «Η ομάδα χτυπήθηκε από κορονοϊό σε κρίσιμες στιγμές στο Champions League. Αυτό ήταν που δεν μας επέτρεψε να μονομαχήσουμε με την Πόρτο για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Σίτι και η Πόρτο ήταν οι καλύτερες ομάδες στον όμιλο και με την αξία τους κατάφεραν να περάσουν. Με την Άρσεναλ είχαμε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει το έργο μας.

Ήταν θετική πορεία, αλλά θέλαμε περισσότερα και θα προσπαθήσουμε τη νέα σεζόν».