H European Super League έκανε άνω κάτω το ποδόσφαιρο με τον Πέδρο Μαρτίνς να εκφράζει την αντίθεση του λέγοντας πως απομακρύνουν το άθλημα από τους φτωχούς.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Πέδρο Μαρτίνς στην Πορτογαλία...

Στην Πορτογαλία και την ιστοσελίδα tribunaexpresso, μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Το Sportime εξασφάλισε τη συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς στην πατρίδα του και σας την παρουσιάζει, όπως γράφτηκε στην Πορτογαλία.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, μίλησε για τη σχέση και συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο δεύτερο μέρος που ξεχωρίσαμε, αναφέρεται στη δουλειά που γίνεται στο Ρέντη. Τη σημασία ότι η ομάδα έχει κρατήσει το βασικό της κορμό εδώ και τρία χρόνια. Αλλά και τη διαφορά που έχουν οι ελληνικές ομάδες με αυτές της Ευρώπης και πως ο Ολυμπιακός το αντιμετωπίζει αυτό.

«Χρειάστηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει ο Πέδρο Μαρτίνς να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα η ομάδα «Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού περνούν πολλές ώρες στην ομάδα. Δεν είχα συναντήσει ξανά κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Έχουμε έναν διατροφολόγο ο οποίος φροντίζει για τα γεύματα των παικτών. Έχουμε καταφέρει πλέον να ελέγχουμε τα δύο από τα τρία γεύματα των παικτών μας. Σταδιακά δημιουργήσαμε μία φιλοσοφία στην ομάδα. Ότι η ομάδα δεν είναι μόνο προπόνηση και οι αγώνες».

Έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στη δεύτερη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς. Επαναλαμβάνοντας έτσι τα επιτεύγματα των επίσης Πορτογάλων Ζαρντίμ (2012/13), Περέιρα (2014/15), Σίλβα (2015/16) και Μπέντο (2016/17).

Κανένας όμως από τους παραπάνω δεν έμεινε στην ομάδα για παραπάνω από μία χρονιά. Και το πέρασμά τους από την Ελλάδα αποτέλεσε αφετηρία για μία καλύτερη καριέρα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι γεννημένος στη Σαντα Μαρία ντα Φέιρα πριν από 50 χρόνια. Έχοντας εμπειρίες στην προπονητική από Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες και είναι ο προπονητής με τα περισσότερα ματς στον Ολυμπιακό, 150!

Πέρασε περίπου ενάμιση χρόνο χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα της Ελλάδας, ενώ ήδη είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην Ευρώπη, έχοντας 15! Και απέχει 9 νίκες για να φτάσει το συνολικό ρεκόρ νικών του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό. «Δεν το σκέφτηκα ποτέ», λέει ο ίδιος για τα ρεκόρ «τα πράγματα αυτά συμβαίνουν».

Φέτος αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League και στη συνέχεια μέχρι τα μέσα Μαρτίου στους «16» του Europa League. Όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ, παρά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο. Ο Ολυμπιακός είχε όλο αυτό το διάστημα υποχρεώσεις Κυριακή-Τετάρτη μαζί με την Ευρώπη. Έχοντας πολλά ματς σε ένα μικρό χρονικά διάστημα με τον ίδιο όμως να τονίζει «ήμασταν πάντα ανταγωνστικοί. Η ομάδα είχε μόλις μία εβδομάδα άδεια στο διάστημα μεταξύ των δύο σεζόν. Και στη συνέχεια τα πάντα έπρεπε να γίνουν μέσα σε δεκαπέντε ημέρες και δεν υπήρξε η προετοιμασία των πέντε εβδομάδων όπως θα ήταν κανονικά.

Εμείς δεν είχαμε όπως οι περισσότερες ομάδες της Ευρώπης 20 ημέρες διακοπές ή έναν μήνα προετοιμασίας.

Είχαμε την τύχη να μπαίνουμε για τρίτη χρονιά με αρκετούς ίδιους παίκτες και τεχνικό τιμ. Αν δεν ήταν αυτό το στοιχείο τα πράγματα θα ήταν αρκετά δύσκολα. Γιατί τώρα που είχαμε πολλά κοινά στοιχεία με προηγούμενες σεζόν δε δουλέψαμε τόσο στην τακτική. Είμαι προπονητής που του αρέσει να δουλεύει πάνω στην τακτική και τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα, αλλά έτσι όπως ήταν οι χρόνοι μας αυτό το κάναμε σχεδόν μία ημέρα πριν τους αγώνες.

Επίσης οι προπονήσεις μας δεν είναι τόσες όσες έπρεπε. Γιατί έχουμε πολλές μετακινήσεις, πολλά χιλιόμετρα στο δρόμο».

Εξηγώντας την κατάσταση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αναφέρει «Δεδομένου της δυναμικής που έχει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα είναι φυσιολογικό οι αντίπαλοί μας να μας παίζουν κλειστά. Ιδιαίτερα όταν έρχονται στο γήπεδό μας το Καραϊσκάκη. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να έχει την κατοχή της μπάλας.

Όμως ανάμεσα στις ομάδες της Ελλάδας με αυτές της Ευρώπης, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ τους. Για αυτό και εμείς πρέπει να αλλάζουμε συνεχώς τη στάση μας στους αγώνες της Ευρώπης με της Ελλάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αυτό το οποίο τονίζει για την ομάδα του είναι «η ομάδα δε δουλεύει μόνο για να έχει μία καλή επίθεση, ούτε όμως μόνο για να αμύνεται στους αγώνες της Ευρώπης. Η ομάδα λειτουργεί καλά ανά πάσα ώρα και στιγμή και μπορεί να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις.

Την πρώτη μας χρονιά ήταν πιο δύσκολα γιατί είχαμε πολλούς νέους παίκτες και ήταν δύσκολο να καταλάβουν αμέσως τι ζητάμε. Πλέον όμως τα πράγματα είναι καθορισμένα και πιο εύκολα για όλους».

Έτσι έχει φτάσει να είναι στην τρίτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και παράλληλα να είναι ο Πορτογάλος προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα!».

Ολυμπιακός: Ο απολογισμός των μικρών, ποιοι ξεχώρισαν και άρεσαν…