Ο Πέδρο Μαρτίνς είπε τον λόγο που δεν θέλησε να προπονηθεί ο Ολυμπιακός στο «Σουκρού Σαράτσογλου», λέγοντας πως ο Βίτορ Περέιρα θα μάθαινε την τακτική τους.

Ο Μαρτίνς επιβεβαίωσε το Sportime για την απουσία του Εμβιλά και μίλησε για το γεγονός πως δεν θέλησε να προπονηθούν στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είπε τον λόγο που δεν θέλησε να προπονηθεί ο Ολυμπιακός στο «Σουκρού Σαράτσογλου», λέγοντας πως ο Βίτορ Περέιρα θα μάθαινε την τακτική τους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιβεβαίωσε το Sportime για την απουσία του Γιαν Εμβιλά. Επίσης υπογράμμισε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς:

Για τα αγωνιστικά θέματα:  «Ο Εμβιλά είχε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής, μιλήσαμε και αποφασίσαμε να μην έρθει μαζί μας και να μην αγωνιστεί. Είναι μία απόφαση η οποία πήραμε από κοινού με τον παίκτη. Είναι ένα μοιρασμένο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες οι οποίες παίζουν επιθετικά και θέλουν τη νίκη. Και οι δύο προπονητές θα έχουμε ετοιμάσει την τακτική για τη νίκη. Ο Βίκτορ δεν ξέρει τη δική μας τακτική και εμείς δε ξέρουμε την τακτική του Βίκτορ. Ωστόσο έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό αντίπαλο, ο οποίος θα μας πιέσει. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα σκληρό παιχνίδι και να νικήσουμε».

Τα πλάνα χωρίς Εμβιλά

Για το αν αλλάζουν τα πλάνα με την απουσία του Εμβιλά: «Πραγματικά αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα που έχουμε παίξει μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και παίζουμε σε μία σκληρή και δυνατή έδρα. Μας βοηθάει ότι νικήσαμε στον πρώτο αγώνα την Αντβέρπ. Έχουμε δουλέψει αρκετά για τον αγώνα αυτόν, θέλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουμε ένα ματς με ποιότητα, όπως έχουμε προετοιμαστεί. Και να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Θέλουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, γιατί είναι σημαντικό να συνεχίσουμε στον όμιλο. Μη ξεχνάμε όμως πως στο γκρουπ είναι τέσσερις ομάδες και είναι ένας ανταγωνιστικός όμιλος. Αν νικήσουμε τα πράγματα θα είναι καλά και θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας. Σε αυτήν την περίπτωση το στρατηγικό πλάνο που έχουμε με τον Εμβιλά ή χωρίς είναι το ίδιο και δεν αλλάζει».

Ποια στοιχεία περιμένετε να δείτε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, τα οποία δεν είχε ο Ολυμπιακός με την Αντβέρπ: «Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ τους, όπως και οι δύο αντίπαλοι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Είχαμε κάνει ένα καλό ματς με την Αντβέρπ και φάνηκε αυτό και στο αποτέλεσμα που πήραμε τη νίκη. Θέλουμε να έχουμε περισσότερη συνέπεια στο παιχνίδι μας με τη Φενέρμπαχτσε και πιστεύω πως αν αυτό πάει όπως πρέπει, τότε όλα τα υπόλοιπα θα πάνε επίσης καλά, αν παίξουμε όπως και με την Αντβέρπ».

Το… κρυφτό με τον Βίτορ Περέιρα

Για το σχόλιο του Βίτορ Περέιρα πως είναι φίλοι: «Είμαστε φίλοι, περισσότερο απ’ όσο συνηθίζουν οι αντίπαλοι προπονητές. Έχουμε μία καλή και στενή σχέση. Όμως αύριο για μιάμιση ώρα δεν θα υπάρχει καμία μεταξύ μας σχέση!».

Για το 3-5-2 που παίζει ο Περέιρα και πως θα το αντιμετωπίσει: «Προφανώς δεν θα σας πω τα πλάνα μας, το σίγουρο είναι πως δε στεκόμαστε στο σύστημα του αντιπάλου. Αλλά στη δυναμική οπου έχει η Φενέρμπαχτσε. Όπου έχει δουλέψει ο Περέιρα είναι δυνατές ομάδες και οι παίκτες του ξέρουν το ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Επίσης οι ομάδες του ασκούν ψηλά πίεση, έχουμε σχεδιάσει το πως θα τα αντιμετωπίσουμε αυτά τα στοιχεία, αλλά δεν θα σας το αποκαλύψουμε.»

Για το γεγονός πως δεν θα κάνει προπόνηση στο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας: «Είναι απλή η απάντηση, παίξαμε την Κυριακή είμαστε σε συνεχόμενα ματς και ως γνωστόν οι επόμενες δύο ημέρες είναι ημέρες αποκατάστασης. Μόνο μία ημέρα είχαμε να δουλέψουμε στην τακτική, τη σημερινή. Αν το κάναμε αυτό εδώ στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε, τότε ο Βίκτορ θα ήξερε όλη την τακτική μας. Για αυτό επιλέξαμε να προπονηθούμε στο δικό μας γήπεδο».