Ο Κούλης Δουρέκας δεν είναι κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό στη Σεβίλλη, που αποτελεί όλη του την ζωή

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (19:55) με την Μπέτις για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Στην αποστολή που είναι στην Σεβίλλη υπάρχει μια ηχηρή απουσία.

Αυτή έχει να κάνει με τον Κούλη Δουρέκα. Ο πρώην πλέον διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ήδη στο Λονδίνο για να πιάσει δουλειά στη Νότιγχαμ.

ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Δουρέκας ήταν από το 1993 στο συγκεκριμένο πόστο. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως ο Ολυμπιακός είναι όλη του η ζωή. Το είχε δηλώσει άλλωστε και σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2016.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων και εργάτης των «ερυθρόλευκων» έκανε τα πάντα για την καθημερινότητα της ομάδας.

Και τι δεν έχει ζήσει με τους Πειραιώτες. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν αυτός που του εμπιστεύθηκε το συγκεκριμένο πόσο. Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης το συνέχισε.

Είχε και τις δυσκολίες του. Πριν από τρία χρόνια πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του. Ωστόσο δεν λύγισε κι επέστρεψε.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η απόφαση για την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, πάρθηκε λίγες μέρες πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντουντελάνζ.

Προτιμήθηκε να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση σε κάτι νέο, που ακούει στο όνομα Θοδωρής Κοκκινάκης. Αυτός θα έχει πλέον τα καθήκοντα του Δουρέκα.

Ωστόσο χρεώνεται ως team μάνατζερ ενώ στα σχέδια υπάρχει και η έλευση ενός ακόμα που θα έχει το πόστο του γενικού διευθυντή στο ποδοσφαιρικό τμήμα!

Αναμφίβολα η απουσία του από τη Σεβίλλη είναι μεγάλη. Και για τους παίκτες που τον είχαν κοντά τους και πάντα είχε κάτι να τους πει.

Μάλιστα τον αποχαιρέτησαν την Τρίτη στο Ρέντη σε συγκινησιακό κλίμα. Ο Κούλης Δουρέκας ήταν για τελευταία φορά σε αποστολή του Ολυμπιακού, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Βέβαια δεν ήταν στον πάγκο, αλλά ήταν εκεί.

Τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αν και κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα συνεχίσει να το κάνει και μετά το καλοκαίρι, στη Νότιγχαμ!