Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία  την Κυριακή να κάνει σκάουτινγκ στην Αταλάντα και την 6άρα που έριξε στην Ουντινέζε.

Ο Ολυμπιακός έκανε σκάουτινγκ στην Αταλάντα που επιβλήθηκε 6-2 της Ουντινέζε και ο Πέδρο Μαρτίνς εστίασε σε μια συγκεκριμένη τακτική.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία  την Κυριακή να κάνει σκάουτινγκ στην Αταλάντα και την 6άρα που έριξε στην Ουντινέζε.

Ήταν ένα ματς για την Serie A, όπου η Αταλάντα ξεδίπλωσε όλες τις επιθετικές αρετές της. Κι έδειξε τι δεν πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός και πως θα προετοιμάσει την ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς.

Στις 17 Φεβρουαρίου οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στο Μπέργκαμο. Για την πρώτη αναμέτρηση με την Αταλάντα, στο πλαίσιο των μπαράζ του Europa League, για την πρόκριση στους «16».

Κανείς δεν γνωρίζει από τώρα σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο ομάδες. Και τι μεταγραφές θα έχουν κάνει τον Ιανουάριο. Προς το παρών ο Κώστας Μανωλάς προστέθηκε στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας. Και είναι μια εξαιρετική ενίσχυση, αφού προέρχεται από το καμπιονάτο και γνωρίζει την Αταλάντα.

Μια ομάδα που είναι άκρως επιθετική και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Κάτι που είδε ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του στο εκτός έδρας 6-2 απέναντι στην Ουντινέζε.

Αυτό που σημείωσε έντονα ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πως αν βρει ανοικτό χώρο η Αταλάντα, τα προβλήματα θα είναι μεγάλα.

Είναι εξαιρετική στις πρώτες επιθέσεις και στο ένας εναντίον ενός. Το δεύτερο είναι προσόν των περισσότερων παικτών που αγωνίζονται από το κέντρο και μπροστά.

Ολυμπιακός: Τι πρέπει να προσέξει

Κατά συνέπεια αυτό που δεν πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι, είναι να δώσει χώρους. Αλλά και να μην πουλήσει μπάλες. Γιατί η λάθος πάσα μπορεί να φέρει επικίνδυνη πρώτη επίθεση στην Αταλάντα.

Επίσης η ομάδα του Γκασπερίνι γεμίζει με τέσσερις και πέντε παίκτες την αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Φυσικά και με τον τρόπο που αγωνίζεται είναι ευάλωτη αμυντικά. Αλλά αυτό το έχει πληρώσει σε λίγα ματς. Για να φανταστεί κανείς πως με αυτό το ιδιαίτερο 3-4-2-1 που παίζει την έχει στην 4η θέση του καμπιονάτο. Και μόλις 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Υπάρχουν παίκτες – κλειδιά που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, αλλά το μεγάλο θέμα είναι αλλού. Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει με τις γραμμές του πολύ κοντά.

Κάτι που φέτος δεν το έχει κάνει. Είναι πολλά και μεγάλα τα ζητήματα του στην αμυντική του λειτουργία. Αρκετά και τα ατομικά λάθη που έχουν καταγραφεί.