Στιγμιότυπο από το ΟΦΗ - Ολυμπιακός

Πώς διαμορφώθηκαν τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό μετά τα αποτελέσματα στο Champions League

Οι όμιλοι του Champions League ολοκληρώθηκαν κατά το ήμισυ. Έτσι ο Ολυμπιακός έχει μία εικόνα του τι ομάδες θα αντιμετωπίσει στο Europa League εφόσον τερματίσει δεύτερος στον όμιλό του.

Την Τετάρτη (8/12) θα ολοκληρωθεί αυτή η φάση για την πρώτη τη τάξη διασυλλογική διοργάνωση και τότε θα κλειδώσει το ποιοι θα είναι οι οκτώ που θα «υποβιβαστούν» στο Europa League. Όλοι τους θα αποτελούν υποψήφιους αντιπάλους των Πειραιωτών, εάν εκείνοι δεν καταφέρουν να βάλουν από κάτω την Άιντραχτ Φρανκρούφτης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Αντβέρπ. Θέλει μόνο νίκη και ταυτόχρονα να του κάνει ένα δώρο η Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι θα πρέπει να νικήσουν την Άιντραχτ στο γήπεδό τους σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς για εκείνους.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν πάρει την πρωτιά στον όμιλό του και έτσι την απευθείας πρόκριση για έναν γύρο μετά, θα μπει στην κληρωτίδα στις 13 Δεκεμβρίου για να μάθει τον επόμενο ευρωπαϊκό του αντίπαλο. Οι αγώνες θα γίνουν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου.

Έως τώρα πέντε ομάδες έχουν διασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Europa League από το Champions League:

Το βράδυ της Τετάρτης θα έχουν βγει και οι υπόλοιπες τρεις.