Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο μικροσκόπιο τον Καρίμ Κονατέ με τον Φρανσουά Μοντέστο να είναι αυτός που τον έχει παρακολουθήσει πολλές φορές.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ακτής Ελεφαντοστού, που τρελαίνει τις στατιστικές.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο μικροσκόπιο τον Καρίμ Κονατέ με τον Φρανσουά Μοντέστο να είναι αυτός που τον έχει παρακολουθήσει πολλές φορές.

Η αγορά της Αφρικής είναι τεράστια και ο Ολυμπιακός έχει κάνει το άνοιγμα του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Καρίμ Κονατέ τον οποίο τσεκάρει συνέχεια ο Φρανσουά Μοντέστο. Είναι ενήμερος και ο Πέδρο Μαρτίνς ενώ το… χεράκι του έχει βάλει και ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο 17χρονος επιθετικός της ASEC Mimosas είναι το νέο μεγάλο ταλέντο της Ακτής Ελεφαντοστού. Οι πρώτοι του αριθμοί είναι τρομεροί.

Το βαθύτερο νόημα της ιστορίας έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πλέον δικτυώνεται στην Αφρικανική Ήπειρο. Η οποία έχει πολλά ακατέργαστα διαμάντια και για χρόνια τώρα οι γαλλικές ομάδες είχαν προτεραιότητα.

Άλλωστε και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκτήσει από γαλλικές ομάδες τους Αφρικανούς που έχουν στο ρόστερ τους. Και πάνε για μεγάλες πωλήσεις με το κόστος να ήταν πολύ μικρό.

Τώρα απλώνουν τα δίχτυα τους απευθείας στην πηγή. Ο Φρανσουά Μοντέστο είναι ο κύριος εκφραστής ενώ και ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει λόγο τελευταία. Γιατί έχει επικοινωνία με αρκετές χώρες της Αφρικής στις οποίες έχει βρεθεί στο παρελθόν για προγράμματα της FIFA, που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν σενάρια που έρχονται από το Καμερούν πως τσεκάρεται Ο Καρίμ Κονατέ. Μετέχει στην αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και ήδη υπάρχουν αναφορές. Που αναλύουν πως ένας 17χρονος πήρε κλήση σε μια Εθνική που έχει τόσο δυνατά ονόματα.

Ανήκει στην ASEC Mimosas και σε 29 επαγγελματικούς αγώνες, από πέρσι που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα, έχει βάλει 20 γκολ. Μάλιστα έβαλε και 6 γκολ σε 7 παιχνίδια στο Αφρικανικό Τσάμπιονς Λιγκ και το Confederation Cup.

Είναι ένα ταλέντο που παρακολουθούν κι άλες ευρωπαϊκές ομάδες, ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός. Μια δύσκολη περίπτωση με βάση και τον ντόρο που έχει κάνει ο πιτσιρικάς. Αλλά δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός τον τσεκάρει. Και αν βρει τον τρόπο μπορεί να κάνει την κίνηση του, όταν φυσικά ξεπεράσει το 18ο έτος της ηλικίας του και μπορεί να πάρει μεταγραφή.