Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στο πλευρό των σεισμόπληκτων Αρκαλοχώρι, Καστέλι σε ότι έχει να κάνει και με τα σχολεία.

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσφέρουν βοήθεια με οικίσκους σε Αρκαλοχώρι, Καστέλι για να βοηθήσουν στην λειτουργία των σχολείων.

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στο πλευρό των σεισμόπληκτων Αρκαλοχώρι, Καστέλι σε ότι έχει να κάνει και με τα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε γνωστή την βοήθεια που προσφέρει ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης. Θα προσφέρει 12 οικίσκους σε Αρκαλοχώρι, Καστέλι που θα βοηθήσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης θα προχωρήσει σε δωρεά οικίσκων ώστε να λειτουργήσουν άμεσα τα σχολεία Αρκαλοχωρίου και Καστελίου, στην Κρήτη.

Η δωρεά αφορά σε 12 σχολικές αίθουσες και τις απαραίτητες ακόμα αίθουσες για άλλες υποδομές (π.χ. γραφεία) στο Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου και 9 σχολικές αίθουσες και τις απαραίτητες ακόμα αίθουσες για τις υποδομές, στο Γενικό Λύκειο Καστελίου».

Οι συγκεκριμένες περιοχές επλήγησαν από ισχυρό σεισμό στις 27 Σεπτεμβρίου. Η καταγραφή έδειξε σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Μάλιστα ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία, στον οποίο έκανε εργασίες.

Επίσης πολλά σπίτια και διάφορα άλλα κτήρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Αποτέλεσμα ήταν πολλοί κάτοικοι να αναγκαστούν να μείνουν σε σκηνές σε υπαίθριους χώρους. Η κατάσταση παραμένει δραματική κι ενώ γίνονται εργασίες με οικίσκους για να μπορέσουν να στεγαστούν οι άνθρωποι που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατοίκητα.

Ολυμπιακός: Η κοινωνική προσφορά

Πολλά τα προβλήματα και στα σχολεία στο Αρκαλοχώρι και το Καστέλι. Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στέκονται στο πλευρό των συγκεκριμένων περιοχών, με δωρεά οικίσκων για να λειτουργήσουν καλύτερα τα σχολεία.

Γενικά ο Ολυμπιακός όποτε χρειαστεί προσφέρει στον συνάνθρωπο. Η κοινωνική του προσφορά είναι μεγάλη και συνεχόμενη. Με διάφορους τρόπους. Τα παραδείγματα είναι πολλά, όπως έγινε και στη Μάνδρα Αττικής. Τότε που η δυνατή βροχόπτωση έφερε θανατηφόρα πλημμύρα. Γιατί 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ καταστράφηκαν σπίτια και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν στην περιοχή και πρόσφεραν βοήθεια με τον τρόπο που μπορούσαν. Κάτι που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.