Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Μπαντιουγκού Φαντιγκά που είναι στην Αθήνα από την Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός έκανε επίσημη την απόκτηση του Φαντιγκά, με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας να έχουν ενδιαφέρον, όπως και τι δήλωσε ο ίδιος στους ανθρώπους των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Μπαντιουγκού Φαντιγκά που είναι στην Αθήνα από την Τετάρτη.

Ο 21χρονος μέσος υπέγραψε την Πέμπτη (13/1) το συμβόλαιο του, αφού ο Ολυμπιακός είχε έρθει σε συμφωνία μαζί του μέρες πριν. Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την μετακίνηση του. Ο Φαντιγκά θα φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα έως το καλοκαίρι του 2026. Αποκτήθηκε από την Paris Saint-Germain με την οποία βρισκόταν στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του.

Βέβαια ο διάσημος γαλλικός σύλλογος δεν τον έχασε κάτω από την μύτη του. Γιατί κρατάει ποσοστό μεταπώλησης με κάποια σενάρια να αναφέρουν πως φτάσει το 15%.

Οι Παριζιάνοι περιμένουν να εξελιχθεί στον Ολυμπιακό, έχοντας μάθει τι έγινε με τους άλλους Αφρικανούς που αποκτήθηκαν από την Γαλλία. Ο νεαρός άσος θα παίρνει ετήσια ένα ποσό κοντά στις 250.000 ευρώ.

Ο Τόμας Τούχελ ήταν αυτός που έδειξε μια προτίμηση στις ικανότητες του και τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Όμως δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μαουρίσιο Ποκετίνο. Ο οποίος προτίμησε τους Έντουαρντ Μιτσού και Τσάβι Σίμονς.

Ο Φαντιγκά αναμένεται να κάνει και την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη, ίσως με την πρώτη ομάδα. Με δεδομένες τις απουσίες που υπάρχουν στο κέντρο δεν αποκλείεται ο Πέδρο Μαρτίνς να τον κρατήσει κοντά του.

Ανάλογα και με το τι θα δείξει, ίσως ενεργοποιηθεί και δεν πάει στην δεύτερη ομάδα. Λέγεται πως είναι μια περίπτωση ανάλογη με αυτή του Αγκιμπού Καμαρά. Που ήρθε από τη Λιλ για την δεύτερη ομάδα.

Αλλά με αυτά που έδειξε έμεινε στην πρώτη και ο Ολυμπιακός εμφάνισε ένα ταλέντο για το οποίο ήδη γίνεται χαμός. Για τον Φαντιγκά οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Περιμένει να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι».

Τα παραδείγματα με τους άλλους νεαρούς που ήρθαν από την Γαλλία είναι πολλά. Κι έτσι διάλεξε και ο ίδιος, αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν να φύγει και να έρθει στην Ελλάδα.

Μάλιστα η Παρί ανακοίνωσε και αυτή την μεταγραφή του: