Ολυμπιακός

Ο πρόεδρος της FIFA εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο ενός Θρύλου, όπως ήταν ο Ηλίας Ρωσίδης

Ο Ολυμπιακός θρήνησε τον θάνατο του Θρύλου Ηλία Ρωσίδη, πριν μερικές μέρες. Μια απώλεια για το ποδόσφαιρο της χώρας και όχι μόνο. Μάλιστα συλλυπητήρια επιστολή, στην ΕΠΟ, έστειλε και ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε πως οι λέξεις είναι ανεπαρκείς για να εκφράσουν την θλίψη όλων.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο:

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήριά μου για το χαμό του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, Ηλία Ρωσσίδη. Οι λέξεις μοιάζουν ανεπαρκείς για να εκφράσουν τη θλίψη που αισθανόμαστε για την απώλειά του.

Ολυμπιακός: Η αναφορά στην καριέρα του Ρωσίδη

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ηλίας Ρωσσίδης φόρεσε 29 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Από το 1951 έως το 1960 ενώ πήρε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952.

Σε συλλογικό επίπεδο, θα μείνει στη μνήμη όλων για τη μακρά καριέρα του στην Ολυμπιακό, κατά τη διάρκεια της «χρυσής» εποχής της ομάδας,  όταν όντας αρχηγός κατέκτησε επτά Πρωταθλήματα και εννέα Κύπελλα.

Διαβάστε επίσης – Η επιστροφή του Φορτούνη, «μέσα» και ο Γκιλιέρμε

Βασικός παίκτης της ελληνικής Εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, θρύλος του Ολυμπιακού, η κληρονομιά και η επιρροή του εντός και εκτός γηπέδου δεν θα ξεχαστεί και θα μας λείψει πραγματικά.

Εκ μέρους της διεθνούς ποδοσφαιρικής κοινότητας, θα ήθελα να εκφράσω και πάλι τα βαθύτατά μας συλλυπητήρια προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την οικογένεια του Ηλία Ρωσσίδη και τους οικείους του.

Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας.

Ελπίζουμε οι παραπάνω αναμνήσεις και τα λόγια υποστήριξης, να βοηθήσουν στο ελάχιστο στην επίτευξη γαλήνης και παρηγοριάς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.​

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του. Ο Ηλίας Ρωσίδης, ο ιστορικός αρχηγός, έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία των Πειραιωτών.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram