Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες που θα φύγουν για το Κόπα Άφρικα ανάμεσα τους οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά που θα μετάσχουν με την Εθνική Γουϊνέας.

Θέμα έχει ο Ολυμπιακός καθώς οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά, Σισέ θα βρεθούν για προετοιμασία με τις Εθνικές τους ομάδες, ενόψει Κόπα Άφρικα, σε χώρα όπου καλπάζει ο κορονοϊός και η μετάλλαξη Όμικρον.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες που θα φύγουν για το Κόπα Άφρικα ανάμεσα τους οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά που θα μετάσχουν με την Εθνική Γουϊνέας.

Αλλά προέκυψε ένα σημαντικό ζήτημα για την Εθνική Γουϊνέας. Που έχει να κάνει με την χώρα που διάλεξε να κάνει την προετοιμασία της. Που κατ’ επέκταση είναι θέμα και για τους Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, ενώ ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η Εθνική Γουϊνέας επέλεξε την Ρουάντα για να κάνει την προετοιμασίας της αναφορικά με το Κόπα Άφρικα. Θα βρεθεί εκεί από τις 28 του μήνα έως τις 6 Ιανουαρίου. Θα δώσει δύο φιλικά με την Εθνική ομάδα της χώρας, στις 2 και 6 Ιανουαρίου.

Μόνο που στην Ρουάντα καλπάζει ο κορονοϊός και η μετάλλαξη Όμικρον. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε νέα μέτρα. Για όσους εισέρχονται στη χώρα είναι υποχρεωτική η καραντίνα τριών ημερών. Με διενέργεια μοριακού τεστ. Και πρέπει να μείνουν σε καθορισμένα ξενοδοχεία.68

Επίσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα έως τις 04:00 το πρωί. Καθώς επίσης ανακοινώθηκαν και μια σειρά από άλλα μέτρα. τα οποία δείχνουν πως τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Ρουάντα.

Στην Ρουάντα και τις ίδιες μέρες θα είναι και η Εθνική Σενεγάλης. Στην αποστολή της οποίας θα είναι σίγουρα ο Παπ Αμπού Σισέ. Πιθανότατα και ο Ουσεϊνού Μπα.

Είναι ένα μεγάλο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, με όλους τους διεθνείς Αφρικανούς. Γιατί ο κορονοϊός είναι σε έξαρση και στο Καμερούν όπου θα διεξαχθεί το Κόπα Άφρικα.

Με βάση τις εκτιμήσεις που γίνονται δεν τέθηκε θέμα αναβολής της διοργάνωσης. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πιέζουν να μην γίνει. Για να έχουν διαθέσιμους τους παίκτες. Αλλά και να τους προστατέψουν από την πανδημία.

Αναφορικά με παίκτες που θα χάσει ο Ολυμπιακός, πρόκειται για τους Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά, Σισέ, Κούντε, Γκάρι Ροντρίγκες, Ενώ τις ελπίδες τους έχουν οι Ελ Αραμπί, Μπα, Ονιεκούρου.