Μια κακή βραδιά είχε ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς εγκλωβίστηκαν στις υπεραριθμίες που δημιουργούσε στο ματς η Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε σε ένα τρικ, συνηθισμένο, της Άιντραχτ με τον Πέδρο Μαρτίνς να είχε την δική του κακή βραδιά στον πάγκο.

Το πρώτο γεγονός είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός τελικά δεν προχώρησε σε αλλαγές. Όχι για να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα. Αλλά για να δώσει κίνητρα και σε παίκτες που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής.

Και να αφήσει εκτός παίκτες, όπως ο Μαντί Καμαρά, που τελευταία δεν είναι στα καλύτερα του.

Κακή η βραδιά για τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και για πολλά αστέρια της ομάδας.

Ποιο όμως ήταν το θέμα που έφερε μεγάλο πλεονέκτημα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης;

Οι υπεραριθμίες της στην επιθετική της λειτουργία. Αυτό το ιδιότυπο 3-4-2-1 έφερε μεγάλα προβλήματα.

Γιατί στο κέντρο φαίνονταν σαν να υπήρχαν μόνο παίκτες της Γερμανικής ομάδας. Αυτό σε συνδυασμό με τα μεγάλα αμυντικά κενά που είχε ο Ολυμπιακός, ήταν και το πλέον καθοριστικό.

Δεν ήταν λίγα τα σημεία του γηπέδου, όπου με δύο και τρεις παίκτες της Άιντραχτ, είχαν απέναντι τους μόνο έναν ερυθρόλευκο.

Και αν ήταν δύο ερυθρόλευκοι, ήταν τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων. Βάλτε σε αυτό και την ένταση που είχε η Άιντραχτ, την ταχύτητα που άλλαζε την μπάλα, για να καταλάβετε γιατί έκανε 18 τελικές.

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές

Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε από όλο αυτό και άνοιξε τις γραμμές του. Γιατί αναγκάζονταν πολλοί παίκτες να μετατοπίζονται στην πλευρά που ήταν η μπάλα. Για να βοηθήσουν στις υπεραριθμίες που είχε η Άιντραχτ.

Πάνω εκεί οι Γερμανοί, με μεγάλες μπάλες, πήγαιναν στην αδύναμη πλευρά. Όπου και πάλι είχαν δύο δικούς τους με έναν ερυθρόλευκο.

Ότι και να έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έβγαινε. Αφού οι γραμμές άνοιξαν πολύ. Κι εκεί φάνηκε περισσότερο το πρόβλημα με την αμυντική λειτουργία φέτος.

Γιατί δεν είναι λίγα τα ευρωπαϊκά ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν πολλές φάσεις από τους αντιπάλους του.

Γενικά αρκετά αστέρια πήραν βαθμό κάτω από την βάση. Ήταν από τα ματς όπου όλα μπορούν να πάνε στραβά. Ακόμα κι έτσι πάντως, αν ο Ελ Αραμπί έδινε την πάσα προς τον Μασούρα, στο σωστό χρόνο, θα είχε βάλει και δεύτερο γκολ.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να το γυρίσει. Και την ποιότητα έχει και τον προπονητή για να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Το έχει αποδείξει και στο παρελθόν.