Το πρωί της Κυριακής (17/6), το δεύτερο και τελευταίο γκρουπ ποδοσφαιριστών υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις.

Το πρωί του Σαββάτου (16/6), πέρασε από ιατρικά και εργομετρικά τεστ το πρώτο γκρουπ ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν. Το πρωί της Κυριακής (17/6), ήταν η σειρά του δεύτερου και τελευταίου γκρουπ, ενώ από τη Δευτέρα (18/6) αρχίζουν οι διπλές προπονήσεις στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη.

Στο δεύτερο γκρουπ των ποδοσφαιριστών συμμετείχαν οι: Κώστας Φορτούνης, Σεμπά, Ούρος Τζούρτζεβιτς, Κωνσταντίνος Τσιμίκας, Μανώλης Σιώπης, Γιώργος Μανθάτης, Δημήτρης Μάνος και Μανώλης Σάλιακας.

Οι ιατρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο «Metropolitan», ενώ τα εργομετρικά τεστ στο, πλήρως εξοπλισμένο, Προπονητικό Κέντρο της ομάδας.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα τεστ του διημέρου:

«Από το πρωί του Σαββάτου, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού «έβαλαν μπροστά τις μηχανές» και άρχισαν να δουλεύουν για τη νέα αγωνιστική περίοδο! Η πρώτη φάση του πρώτου κομματιού της καλοκαιρινής προετοιμασίας, η οποία άρχισε -τυπικά- από το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Χωρισμένοι σε δύο γκρουπ, οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου άρχισαν το πρωί του Σαββάτου στις 8, να περνούν από αιματολογικές εξετάσεις, στο Θεραπευτήριο Metropolitan. Από τις 9, όσοι ολοκλήρωναν τις αιματολογικές τους εξετάσεις, μετέβαιναν στο Ρέντη, προκειμένου να αρχίσουν τις εργομετρικές εξετάσεις. Σταδιακά, ο ένας ποδοσφαιριστής, μετά τον άλλο, πέρασαν από το Metropolitan και στη συνέχεια από το εργομετρικό κέντρο, στο Προπονητικό του Ρέντη.

Χωριστά γυμνάστηκαν οι τερματοφύλακες, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Αγριογιάννη, έκαναν ειδικό πρόγραμμα και τις 2 ημέρες. Οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι», υπό τις οδηγίες του Χρήστου Μουρίκη και του προπονητικού επιτελείου του Πέδρο Μαρτίνς, συνολικά έγραψαν με το καλημέρα αρκετά χιλιόμετρα και έβαλαν σε δοκιμασία τη δύναμη και την αντοχή τους.

Από το πρωί της Δευτέρας και για όλη την εβδομάδα, οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς θα έχουν διπλές προπονήσεις. Το πρωί στις 08:30 και το απόγευμα στις 18:00. Την επόμενη Δευτέρα (25/6) η ομάδα μας θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό».

Φωτογραφικά καρέ από τα εργομετρικά τεστ του β’ γκρουπ των «ερυθρόλευκων»: