menu
Προβοκάτσια κατήγγειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο σύλλογος έκανε λόγο για προβοκάτσια κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, στην υπόθεση με τα επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Το απόγευμα της Πέμπτης (8/11), εκδικάστηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η υπόθεση για όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου, Παναχαϊκή-Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έλαβαν προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων έως το μεσημέρι της Παρασκευής (9/11, 13:00) και η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Χατζησαββάογλου και Λίνα Σουλούκου, ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας των «ερυθρόλευκων», Κώστας Καραπαπάς. Στην απολογία του, ο σύλλογος έκανε λόγο για προβοκάτσια και ζήτησε την τιμωρία με απλό πρόστιμο, την ώρα που ο ελλοχεύει ο κίνδυνος για αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρίας έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, συν βαρύ πρόστιμο. Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός επισήμανε πως δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν η έκθεση της Αστυνομίας, καθώς είναι συμπληρωματική. Μάλιστα, τόνισε πως αν τεθεί θέμα αφαίρεσης βαθμών, η ποινή θα πρέπει να ισχύσει στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας και όχι στη Super League.

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, στην αγόρευσή τους, παρουσίασαν μαρτυρία του αναφερόμενου ως τραυματία να σημειώνει ότι πήγε να πάρει ένα ντεπόν από το αμάξι του και χτυπήθηκε από οπαδούς της Παναχαϊκής. Επίσης, ζήτησαν να μη ληφθεί υπόψιν η έκθεση του παρατηρητή, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν είδε το περιστατικό του τραυματισμού, αλλά επικαλείται τον γιατρό. Παράλληλα, χαρακτήρισαν το επεισόδιο ως στημένο και κατήγγειλαν την ύπαρξη προβοκάτσιας.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι στη θύρα που βρίσκονταν οι οπαδοί των Πειραιωτών υπήρχε και ένας οπαδός άλλης ομάδας, του οποίου το κινητό είχε ως ringtone τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Ο συγκεκριμένος οπαδός έτρεχε και έβριζε τους Ολυμπιακούς, όπως αναφέρεται στις ένορκες καταθέσεις που έχουν γίνει, και σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους» ήταν εκείνος που ξεκίνησε και το επεισόδιο με την ένταση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Οι Λίνα Σουλούκου και Ιωάννης Χατζησαββάογλου επισήμαναν, παράλληλα, πως οι «… ακόμα και αν δεν δεχθείτε όλο αυτό, υπάρχει η κανονιστική αναγκαιότητα αυτοί οι τρεις βαθμοί να αφαιρεθούν από το Κύπελλο Ελλάδας, όπως ορίζει ο ΚΑΠ».

Στην κατάθεσή του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, τόνισε: «Ήταν μία οικογενειακή εξέδρα, με παιδιά και οικογένειες. Κάποια στιγμή ακούστηκε ο ύμνος του Παναθηναϊκού. Ο συγκεκριμένος οπαδός αντί να κλείσει το κινητό του, έτρεξε προς την πόρτα και άρχισε να καθυβρίζει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν εκεί. Εκείνη τη στιγμή 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν από την έξοδο, ήρθαν τα ΜΑΤ. Αντί η Αστυνομία να πιάσει τον οπαδό ή τους 2-3 που τον κυνηγούσαν, έκαναν έφοδο στην εξέδρα. Μάλιστα είπα στον διευθυντή “τι κάνετε” και μου απάντησε “έχεις δίκιο”. Ποτέ δεν έχω δει διμοιρία ΜΑΤ να μπαίνει σε εξέδρα και να πέφτει ξύλο, ήταν ανεξήγητη η στάση της. Μετά πήγα απέναντι και όλοι μου εξέφρασαν την απορία τους για τη στάση της Αστυνομίας. Μίλησα με τον γιατρό γιατί μίλησε στην τηλεόραση. Μου είπε ότι ήταν ο Δημητρόπουλος ο παλιός διαιτητής. Μετά μας αναζήτησε ο τραυματίας και οπαδοί του Ολυμπιακού που ήθελαν να κάνουν μηνύσεις».

Δημοφιλη Αρθρα