Σαν σήμερα: Από τη συγκίνηση, στην αποθέωση! (Videos+Photos)

Το γκρέμισμα της Θύρας 7 και η φιέστα του 7ου συνεχόμενου...

Σημαδιακή η σημερινή ημέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς σαν σήμερα στις 30 Μαΐου του 2003 υπήρξαν ανάμικτα συναισθήματα για τον κόσμο και τον σύλλογο. Δύο γεγονότα τα οποία έχουν μείνει χαραγμένα στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις 30 Μαΐου του 2003 είχε προγραμματιστεί στο κέντρο του Πειραιά και συγκεκριμένα στο δημοτικό θέατρο της πόλης, η φιέστα του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού.

Λίγο νωρίτερα όμως επίσης είχε προγραμματιστεί η κατεδάφιση της Θύρας 7 στο παλιό Καραϊσκάκη, καθώς ήταν να ξεκινήσουν οι εργασίες της δημιουργίας του νέου γηπέδου, στη μορφή που είναι το σημερινό «Γ. Καραϊσκάκης»!

Το μεσημέρι της ημέρας εκείνης μαζεύτηκε κόσμος έξω από το παλιό Καραϊσκάκη και γκρεμίστηκε το τελευταίο κομμάτι του γηπέδου, το πέταλο της Θύρας 7. Με τον κόσμο να αφήνει λουλούδια στη μνήμη των 21 θυμάτων, ενώ υπήρξε και κόσμος που πήρε ένα κομμάτι τσιμέντο ως ενθύμιο.

 

Όλοι ξέρουν στον κόσμο του Ολυμπιακού τι σημαίνει το παλιό πέταλο της Θύρας 7 και ποιες οι μνήμες όλων όσων ζούσαν στην τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981. Και σαν σήμερα είχε παρθεί η απόφαση να κατεδαφιστεί το πέταλο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι.

Λίγες ώρες μετά το γκρέμισμα της Θύρας 7, από τη συγκίνηση ήρθε το συναίσθημα της χαράς και πανηγυρισμοί για τη γιορτή της κατάκτησης του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού!

 

Μία γιορτή η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει έξω από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά και μαζεύτηκαν πάνω από 100.000 για να πανηγυρίσουν τον τίτλο των «ερυθρόλευκων»!

Φιέστα η οποία δεν έχει υπάρξει παρόμοιά της μέχρι τώρα, με τον κόσμο που μαζεύτηκε στο κέντρο του Πειραιά για τον πανηγυρισμό της κατάκτησης του 7ου σερί πρωταθλήματος της ομάδας. Επίσης ένα ρεκόρ που καταγράφηκε για πρώτη φορά και το ισοφάρισε στη συνέχεια, ξανά ο Ολυμπιακός.

Ανάμικτα συναισθήματα, λοιπόν, σαν σήμερα για τον κόσμο του Ολυμπιακού με τα γεγονότα της 30ής Μαΐου του 2003…