Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε φοιτητές και φοιτήτριες από την Αμερική και μετέδωσε τον τρόπο λειτουργίας του.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχαν φοιτήτριες και φοιτητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rutgers.

Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας και επισκέφθηκαν το Μουσείο του Ολυμπιακού, ενώ αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει να αναπτύσσει σχέση με διάφορα πανεπιστήμια, από τις ΗΠΑ και όχι μόνο, τα οποία συχνά – πυκνά, επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της ομάδας μας στο Ρέντη, στο Καραϊσκάκη, προκειμένου να βιώσουν από κοντά τις λειτουργίες ενός κορυφαίου ποδοσφαιρικού συλλόγου, με πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι έγινε ξανά, αφού την Πέμπτη και Παρασκευή 17 και 18 Μαΐου 2018, φοιτήτριες και φοιτητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rutgers University, με ειδικότητα στην Κινησιολογία, καθώς και δύο συνοδοί τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Προπονητικού Κέντρου του Ολυμπιακού στο Ρέντη και το Γήπεδο Καραϊσκάκη.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Ολυμπιακού και λόγω της ειδικότητας τους να ενημερωθούν για την πρακτική εφαρμογή τις ιατρικής επιστήμης στο ποδόσφαιρο.

Τους φοιτητές υποδέχτηκε και ξενάγησε στο Προπονητικό Κέντρο, ο Διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κύριος Δομένικος Μασούλας, εξηγώντας τους τη φιλοσοφία, τις αξίες και την οργανωτική δομή της ομάδας μας, σε παρουσίαση που έγινε στην αίθουσα Σεμιναρίων του Προπονητικού Κέντρου. Ακολούθησε και ειδική αναφορά για το ευρύτερο κοινωνικό έργο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στη συνέχεια ο ιατρός της ομάδας, κύριος Χρήστος Θέος παρουσίασε αναλυτικά στους φοιτητές την λειτουργία του ιατρικού επιτελείου για την Α’ Ομάδα όσο και για την Ακαδημία, όπως και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τραυματισμών, τομέα στον οποίο το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και στο Γήπεδο Καραϊσκάκη.

Την Παρασκευή οι φοιτητές παρακολούθησαν προπονήσεις των τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας μας και είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους προπονητές, οι οποίοι τους εξήγησαν τους στόχους και τα οφέλη των διαφορετικών ασκήσεων. Παράλληλα ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας, κύριος Νίκος Τοπολιάτης ανέλυσε την φιλοσοφία λειτουργίας της Ακαδημίας.

Οι φοιτητές του Rutgers University αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Ολυμπιακό και την οργάνωση του και ευχαρίστησαν θερμά για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους και τις εγκαταστάσεις τις ομάδας μας.

Ο Ολυμπιακός παραμένει πρωτοπόρος στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και προσπαθεί διαρκώς να μεταλαμπαδεύει γνώση και τεχνογνωσία, προς όλους εκείνους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Σύλλογός μας!».