Ο Βαλμπουενά κατέθεσε στην δίκη για τον εκβιασμό του από τον Μπενζεμά

Ο Βαλμπουενά ήταν στο Παρίσι όπου άρχισε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη Μπενζεμά για εκβιασμό

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι στο Παρίσι όπου ξεκίνησε η δίκη το sex tape όπου κατηγορούμενος μαζί με άλλους τέσσερις είναι ο Καρίμ Μπενζεμά.

Αναφέρθηκε και στον Τζιμπρίλ Σισέ ο Γάλλος άσος που από χθες είναι στο Παρίσι. Γιατί σήμερα ξεκίνησε η τριήμερη ακροαματική διαδικασία για τον εκβιασμό του.

«Ο Τζιμπρίλ Σισέ με ενημέρωσε για την ύπαρξη του βίντεο. Στην αρχή ένιωσα φόβο και πως κινδυνεύει η καριέρα μου στην Εθνική Γαλλίας. Γνώριζα τι θα συνέβαινε μετά και στην Εθνική αν δημοσιευόταν», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Στην αρχή δεν το πίστεψα. Μετά κατάλαβα πως ήταν αλήθεια. Επικοινώνησα άμεσα με τις αρχές για να κάνω καταγγελία».

Το περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο του 2015 σε συγκέντρωση της Εθνικής Γαλλίας. Ο Μπενζεμά ενημέρωσε τον Βαλμπουενά πως μπορεί να βοηθήσει. Αργότερα φάνηκε να είναι μαζί με αυτούς που ήθελαν να τον εκβιάσουν.

Λέγεται πως ζητήθηκε από τον Βαλμπουενά συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Αλλά ο ίδιος απάντησε σήμερα στην δίκη πως δεν του ζητήθηκε, αρχικά, κάποιο ποσό.

Δεν έδωσε το παρών ο Μπενζεμά

Ο Μπενζεμά δεν ήταν στο δικαστήριο. Οι δικηγόροι του επεσήμαναν πως ήταν την Τρίτη στην Ουκρανία για ματς της Ρεάλ Μαδρίτης. Και πως την Κυριακή έχει το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα και δεν μπορούσε να παραβρεθεί.

Οι δικηγόροι του Βαλμπουενά τόνισαν τη συγκεκριμένη απουσία. Λέγοντας πως περίμεναν να τον δουν εκεί για να απαντήσει. Με την έδρα να εκφράζει και αυτή την δυσαρέσκεια της.

Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει ποινή έως 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στο δικαστήριο ήταν και οι άλλοι τέσσερις που κατηγορούνται πως μαζί με τον Μπενζεμά εκβίασαν τον Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός έχει την Πέμπτη (21/10) το ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Και ο Γάλλος σταρ απουσίασε από την προπόνηση της Τρίτης και της Τετάρτης.

Ωστόσο αναμένεται να ενσωματωθεί με την αποστολή στην Φρανκφούρτη.