Οπαδικό κίνημα: Η Super 3, η Θύρα 13 και η διάθεση για νέα αρχή

Οι ανακοινώσεις των Super 3 και Θύρας 13 δείχνουν μία διάθεση για νέα αρχή στο οπαδικό κίνημα.

Για χρόνια το οπαδικό κίνημα πήγε πολύ πίσω. Απαγορεύσεις μετακινήσεων, αδυναμία συνύπαρξης φιλάθλων και των δύο ομάδων στα γήπεδα, επεισόδια, δολοφονίες. Super 3 και Θύρα 13 έδειξαν μία διάθεση να σβηστούν όλα τα προηγούμενα.

Αρχικά είδαμε προ ημερών ένα πρώτο βήμα προόδου. Στο ΟλυμπιακόςΆρης φίλοι των «κίτρινων» βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παρακολούθησαν το παιχνίδι, φώναξαν για την ομάδα τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές τους. Πράγματα αυτονόητα σε άλλα πρωταθλήματα, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Η διάθεση να υπάρξει συνέχεια σε αυτό είναι εμφανής. Έμπρακτα το έδειξαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη με την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν το σημαντικό τόσο για την ομάδα τους όσο και για τον Παναθηναϊκό ματς της Κυριακής (20/3).

Μέσω ανακοίνωσης του Super 3 έγινε γνωστό πως οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη είχαν προσκαλέσει στο ματς αυτούς του Παναθηναϊκού. «Ναι στις μετακινήσεις οπαδών» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και προσέθετε πως «σε περίπτωση που κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού αποφασίσουν τελικά να υποστηρίξουν την ομάδα τους, σε ένα ομολογουμένως κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι. Δεσμευόμαστε πως δε θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα». Ακόμη σημείωναν πως «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να έχουμε ξανά αυτή την εικόνα» έχοντας ποστάρει μία φωτογραφία με φίλους των «πράσινων» στο «Κλ. Βικελίδης».

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Θύρας 13. Ξεκίνησε με το «ναι στις μετακινήσεις οπαδών» και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν θα βρεθούν οργανωμένοι του «τριφυλλιού» στο γήπεδο. «Αυτή την Κυριακή, όμως η Θύρα 13 δεν θα παρουσιαστεί στο γήπεδο του Άρη για λόγους που όσοι πρέπει γνωρίζουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Φαίνεται πως έστω και δειλά δειλά, τα πρώτα βήματα για ένα καλύτερο οπαδικό κίνημα, ξεκίνησαν. Μακάρι η συνέχεια να είναι καλύτερη γιατί άπαντες μόνο κερδισμένοι έχουν να βγουν από αυτό.