Το παιχνίδι Παναιτωλικού-ΠΑΣ Γιάννινα φέρνει μνήμες από το 2011 και το περίφημο γκολ του Φουρτάδο από τη μη τήρηση του fair play

Ματς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι αυτό που διεξάγεται το Σάββατο (31/3) στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων υπάρχει μία κόντρα, η οποία οφείλεται στο περιστατικό του μεταξύ τους αγώνα στις 21 Φεβρουαρίου 2011 στο ντέρμπι κορυφής της Β’ Εθνικής, εκείνης της περιόδου.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ από το πρώτο ημίχρονο με τον Παππά, αλλά στο δεύτερο έγινε ο… κακός χαμός. Στο 72’ ο Μουμίν των γηπεδούχων τραυματίστηκε και ο Παππάς έβγαλε την μπάλα πλάγιο. Στην επαναφορά ο Κώτσιος γύρισε την μπάλα προς την περιοχή του Παναιτωλικού, σε ένδειξη fair play, αλλά ο Φουρτάδο την πήρε, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στη συνέχεια ακολούθησε πανικός. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα και ο κόσμος στις εξέδρες ήταν έξαλλος. Βέβαια δεν μπήκαν στο γήπεδο, αλλά πέταξαν πολλά αντικείμενα. Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι.

Για αρκετά χρόνια, οι οπαδοί είχαν μεγάλη κόντρα μεταξύ τους, αν και τελευταία έχουν πέσει αρκετά οι τόνοι. Πάντως, αντιπαλότητα υπάρχει και γι’ αυτό άλλωστε το παιχνίδι του Σαββάτου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την χθεσινή (29/3) ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού, την οποία μπορεί να διαβάσετε εδώ.