Παναιτωλικός Ματσόλα.

Μια… ντουζίνα προσθήκες έκανε τη μεταγραφική περίοδο ο Παναιτωλικός, αλλά ίδια γεύση με πέρσι. Τα” καναρίνια” απέκτησαν δύο Έλληνες και 10 ξένους. Παρόμοια πολιτική με πέρσι, που δεν πήραν ούτε ένα… παπούτσι από τον τόπο τους. Ίσως και φέτος να γινόταν το ίδιο, αν προπονητής δεν ήταν ο Μάκης Χάβος, αλλά κάποιος… Άγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος,...

Μια… ντουζίνα προσθήκες έκανε τη μεταγραφική περίοδο ο Παναιτωλικός, αλλά ίδια γεύση με πέρσι. Τα” καναρίνια” απέκτησαν δύο Έλληνες και 10 ξένους. Παρόμοια πολιτική με πέρσι, που δεν πήραν ούτε ένα… παπούτσι από τον τόπο τους.

Ίσως και φέτος να γινόταν το ίδιο, αν προπονητής δεν ήταν ο Μάκης Χάβος, αλλά κάποιος… Άγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος, όπως πέρσι με τον… μαθητευόμενο μάγο Λουίς Κάστρο που έφυγε… νύχτα!

Πέρσι το καλοκαίρι το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο, αλλά στο Αγρίνιο το πάθημα δεν τους έγινε ποτέ μάθημα. Ο Χάβος αποχώρησε, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του Παναιτωλικού με υπηρεσιακό τον Λουτσιάνο , κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Πλέον άπαντες περιμένουν το… μαγικό ραβδί του Δέλλα για να μπει κανένας βαθμός στο σακούλι.

Η Πορτογαλική και η αγορά της Λατινικής Αμερικής ήταν και φέτος οι αγαπημένες της διοίκησης. Πολλοί από όσους ξεφόρτωσε το… καράβι στο Αγρίνιο, είναι κοινό μυστικό ;oτι αποτελούν προσωπικές επιλογές της διοίκησης και του Μάκη Μπελεβώνη.

Πόσο, ωστόσο μέχρι στιγμής, έχουν δικαιώσει τον πρόεδρο των «καναρινιών». Από ελάχιστα έως καθόλου. Αυτό επιβεβαιώνουν οι αριθμοί.

Mεδίνα, Περέιρα, Ματσόλα, Μεντόσα, Αρσούρα αποκτήθηκαν για να βοηθήσουν, αλλά η διαδρομή τους έως τώρα, περιορίζεται κάπου μεταξύ πάγκου, εξέδρας και γιατρού.

Ο πρώτος, μόλις τρεις συμμετοχές, αφού το μεγαλύτερο διάστημα είναι τραυματίας. Ημίχρονο ολόκληρο δεν έβγαλε σε καμία. 15 λεπτά με ΑΕΚ, 24 με Αστέρα Τρίπολης και 29′ με Ολυμπιακό. Στο σύνολο, ούτε 90λεπτο!

Στα ίδια επίπεδα και ο άλλος μπακ που αποκτήθηκε, Ελίας Περέιρα. Δύο συμμετοχές. 12 λεπτά στο Περιστέρι και 59′ στη Λαμία. Ενα 70λεπτο στη σούμα, αφού κι αυτός το μεγαλύτερο διάστημα κάνει… αποθεραπεία.

Ο Ματσόλα έχει δείξει οτι θα βοηθήσει. Ο μόνος ίσως που έκανε κλικ, αλλά έβγαλε θλάση και υποτροπή, με συνέπεια να έχει παίξει στα τέσσερα από τα οκτώ ματς του Παναιτωλικού. Χωρίς ακόμα πάντως να έχει σκοράρει ο Αργεντίνος φορ.

Ο συμπατριώτης του, Μεντόσα έχει ιδρώσει τη φανέλα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον, αλλά μέχρι εκεί. Με εξαίρεση τα δύο τελευταία με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, στα υπόλοιπα, ως αλλαγή κάτι 25λεπτα.

Τέλος, για τον επίσης Αργεντίνο Αρσούρα, η μόνη εικόνα που υπάρχει είναι εκείνη που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, κατά την υπογραφή του συμβολαίου του. Μηδέν συμμετοχές.

Ο Αζάντι θα κριθεί προσεχώς, αφού αποκτήθηκε στα… χασομέρια και δεν υπάρχει ακόμα δείγμα γραφής από τον Ιρανό. Ο Ιανουάριος προσφέρεται κυρίως για να διορθώσεις. Όχι για να «χτίσεις». Ο Παναιτωλικός δεν… τσουλάει. Δεν παράγει, δεν κάνει τελικές και μοιραία δεν σκοράρει. Δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις. Δεν κερδίζεις, δεν παίρνεις τρίποντα. Δεν παίρνεις τρίποντα, Αγρίνιο έχουμε πρόβλημα!